L’Aula Jove celebra 20 anys de vida acompanyant els joves en situació vulnerable

Imagen noticia
La justícia estima els recursos presentats per Rubí en relació a Can Carreras
3 de octubre de 2019
Imagen noticia
‘Green Book’, ‘Cinema Paradiso’ o ‘Me llamo Violeta’ són alguns dels títols del cicle de cinema de tardor
7 de octubre de 2019

L’Aula Jove celebra 20 anys de vida acompanyant els joves en situació vulnerable

Imagen noticia

L’Aula Jove, el servei de reforç educatiu per a joves impulsat per voluntaris de la ciutat, celebra el 20è aniversari. Per aquest motiu, el dijous a la tarda es va celebrar un acte a la Biblioteca que va comptar amb l’assistència del regidor d’Infància i Educació, Víctor García, i de la regidora de Joventut, Annabel Cuesta.

L’Aula Jove és un servei promogut per un equip de persones voluntàries que fan reforç educatiu a joves que cursen entre 1r i 4t d’ESO i que viuen en un entorn socioeconòmic desfavorable. D’aquesta forma, Aula Jove proporciona als joves un espai físic adequat per estudiar, l’ambient i el context emocional que necessiten i un escenari de socialització i d’integració. Els usuaris del servei venen derivats pels seus professors o l’assistent social de l’Ajuntament, amb qui hi ha un contacte periòdic.

Josep Anton Cordero, president de l’entitat, va explicar que molts joves «van començar amb un nivell molt limitat, però que han aconseguit revertir la tendència i aprofitar molt més els estudis, a banda d’incrementar la seva autoestima». El principal objectiu del servei és que els joves se sentin respectats, escoltats i acollits, per potenciar l’autonomia personal, millorar el rendiment acadèmic i formar-los en valors.

Per la seva banda, el regidor d’Infància i Educació, Víctor García, va felicitar l’entitat per fer «una tasca formativa molt important, i també de cohesió social», i va destacar el fet que Aula Jove dona «una oportunitat a aquests joves».

La celebració dels 20 anys es va completar amb una xerrada de l’activista i professor Arcadi Oliveras i de la professora universitària Maria Padrós sobre l’educació com a eina de transformació social.
Al final de l’acte, el president de l’Aula Jove ha comunicat que properament el servei passarà a ser gestionat per Càritas.