L’AUP considera prioritari enfortir la xarxa ciutadana per ajudar la gent

Imagen noticia
La residència d’avis Amanecer té un cas positiu de coronavirus i vuit sospites
23 de marzo de 2020
Imagen noticia
Els Mossos detenen un atracador per assaltar tres supermercats i una benzinera de Rubí
25 de marzo de 2020

L’AUP considera prioritari enfortir la xarxa ciutadana per ajudar la gent

Imagen noticia

L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) creu que ara és el moment «d’enfortir la xarxa ciutadana, perquè seran setmanes dures, encara estem en fase de pujada del contagi i cal fer el possible per ajudar a la supervivència i la vida de la gent», ha explicat Betlem Cañizar, la portaveu de l’AUP, en una roda de premsa telemàtica.

Cañizar també ha fet una crida a la consciència col·lectiva i a respectar el confinament i considera que «aquesta crisi sanitària és conseqüència d’un sistema econòmic que ha destruït entorns naturals i ha fet que un virus que ja existia passi als humans». També critica les retallades en salut que s’han fet durant els darrers anys, especialment des de la darrera crisi econòmica.

La regidora creu que el que ara toca és «fomentar les empreses locals i de proximitat, que tinguin condicions laborals dignes i que l’economia no es carregui el medi ambient». També creu que, tot i la situació de desbordament que estan patint tots els ajuntaments, és necessari pensar a mitjà i llarg termini per «recuperar el comerç, el teixit empresarial, la vida quotidiana i les xarxes ciutadanes en la mesura del possible».

Per últim, creu que des de les administracions públiques també s’haurien de donar «missatges tranquil·litzadors, però reals per sostenir la crisi emocional i no posar militars ni policies davant de la pantalla».