L’AUP denuncia l’alcaldessa i un regidor per presumpte tràfic d’influències i prevaricació en la contractació de la cap de Recursos Humans

Imagen noticia
JxR considera que cal replantejar les zones esportives de Rubí
8 de mayo de 2019
Imagen noticia
Parada de bus sense ús
10 de mayo de 2019

L’AUP denuncia l’alcaldessa i un regidor per presumpte tràfic d’influències i prevaricació en la contractació de la cap de Recursos Humans

Imagen noticia

L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ha presentat una denúncia al jutjat de Rubí contra l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i el regidor de Serveis Centrals, Moisés Rodríguez, per presumptes delictes de prevaricació i tràfic d’influències. Segons l’advocat de l’AUP, Raúl Barroso, «hi ha indicis que l’alcaldessa i el regidor de Serveis Centrals haurien comès fets delictius i volem que la justícia dirimeixi si hi ha o no delicte».

La denúncia, registrada el 16 d’abril, es basa en el nomenament «irregular» de la cap de Recursos Humans, María Ascensión Díez, un fet que ja van denunciar públicament fa uns mesos l’AUP i també la CGT. En el cas del sindicat, fa un mes que va portar el cas a la justícia administrativa. Es dona la circumstància que Díez està imputada per una peça separada del Cas Mercuri, la número 31, en la qual s’investiga diverses persones, entre les quals hi ha Manuel Bustos, per tràfic d’influències i malversació, un afer que encara no té sentència.

Díez va ser contractada a través d’una comissió de serveis -una fórmula a través de la qual un funcionari pot anar a treballar a una altra administració si aquesta el reclama- amb el permís del Consorci de Residus del Vallès, on ella té la seva plaça.

Barroso, que també forma part de l’acusació popular del Cas Mercuri, entén que la comissió de serveis es justifica en «casos d’emergència», i ha afirmat que hi ha indicis de delicte perquè «el nomenament es va comunicar als treballadors abans fins i tot d’obtenir el permís del Consorci». També subratlla que Díez no té la categoria necessària per ocupar aquesta vacant: «Han tingut temps de sobra per convocar la plaça perquè la millor persona ocupés el lloc, però han preferit fer-ho així per col·locar la persona que ells volien».

D’altra banda, l’AUP ha interposat una segona denúncia, el 6 de maig, per denunciar les incompatibilitats laborals de Maria Mas i Sergi García. En aquest cas, es tracta de dos regidors que tenen mitja dedicació a l’Ajuntament de Rubí amb una remuneració de 40.000 euros anuals i, a banda, dedicació completa en les seves respectives feines. De professor en un institut en el cas de García, i de tècnica a l’Ajuntament de Barcelona, en el cas de Mas.

Vicenç Rabadan, membre de l’AUP, ha afirmat que les denúncies no arriben ara perquè sigui campanya electoral, sinó perquè «és ara quan finalitza el mandat».

El govern nega cap irregularitat
En un comunicat, l’Ajuntament ha negat que existeixi «cap irregularitat en la contractació de la cap de Recursos Humans» i afirma que la seva continuïtat fins a l’octubre del 2019 -quan finalitza la comissió de serveis- «s’ajusta a la llei».

També ha explicat que Díez està fent funcions de tècnica mitjana de RH amb una assignació provisional de les funcions de cap i que la plaça «es convocarà properament».

Pel que fa a les compatibilitats, el consistori diu que «disposen de documentació que acredita la compatibilitat» i que és responsabilitat de les administracions on treballen autoritzar-la.

Per la seva banda, el secretari d’Organització del PSC, Rafael Güeto, ha comparegut en roda de premsa per dir que «l’equip de govern està molt tranquil» i afirma que la denúncia arriba ara per incidir en la campanya, un fet que considera «de baixesa moral i política mesquina». També ha dit que estudiaran accions legals contra qui hagi interposat l’acusació per «denúncia falsa, difamació o injúries». Per últim, Güeto ha dit que Maria Mas ha «complert els tràmits administratius per demanar la compatibilitat i l’AUP ho sap».