L’AUP exigeix que es posin ja en funcionament els col·lectors d’aigua

Imagen noticia
El PDeCAT vol un procés participatiu per reformar l’Escardívol i la zona est de la Riera
13 de junio de 2018
Carta abierta a la clase política
15 de junio de 2018

L’AUP exigeix que es posin ja en funcionament els col·lectors d’aigua

Imagen noticia

L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) presentarà al Ple del 21 de juliol una moció per demanar a l’Ajuntament que faci les gestions pertinents per tal que l’Agència Catalana de l’Aigua posi en funcionament els col·lectors de les conques 2 i 3 que recullen les aigües residuals que venen de gran part de les urbanitzacions. Segons l’AUP i els veïns afectats, els col·lectors encara no s’han connectat amb la depuradora de Rubí-Sant Cugat, motiu pel qual les aigües residuals continuen baixant a cel obert, generant problemes de males olors, rates, mosquits i degradació de l’entorn.

El text que presentarà la formació assembleària explica que els veïns han registrat diverses instàncies i queixes a l’Ajuntament, de forma individual i a través de les associacions de veïns, però els col·lectors segueixen sense estar connectats i únicament s’ha fet control de plagues. A més, segons apunta l’Alternativa, el fet que no s’hagin connectat contribueix al seu deteriorament i assenyalen que en algun punt ja s’han trencat.

Per últim, el text de la moció demana que, mentre no sigui possible aquesta connexió, l’Ajuntament efectuï controls de plagues periòdics, mantingui la zona lliure de vegetació baixa arbustiva i faci manteniment dels torrents per on baixen les aigües residuals per tal d’evitar l’estancament de les aigües, sobretot a les zones amb habitatges propers.