L’AUP inicia una petició a Change.org per recuperar el camp de golf com a parc públic

Imagen noticia
‘Conviure a les comunitats de Les Torres’, una iniciativa per millorar les relacions veïnals al barri
11 de noviembre de 2019
Imagen noticia
El fet migratori, tema del 18è Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional
13 de noviembre de 2019

L’AUP inicia una petició a Change.org per recuperar el camp de golf com a parc públic

Imagen noticia

L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ha iniciat una petició a la plataforma Change.org dirigida als Ajuntaments de Rubí i Sant Cugat i a l’Institut Català del Sòl (Incasòl) per demanar que es recuperi el camp de golf de Can Sant Joan per a convertir-lo en un gran parc interurbà compartit i gestionat de forma comuna entre Rubí i Sant Cugat.

En aquest sentit, la petició demana que l’Incasòl, propietari dels terrenys del camp de golf de Can Sant Joan, cedeixi la titularitat d’aquests als consistoris de Rubí i de Sant Cugat. També insta a modificar el pla parcial del Parc d’Activitats Econòmiques de Can Sant Joan i s’anul·li la disposició normativa que permetia que el sistema d’espais lliures en el qual s’integra el camp de golf es pogués destinar a aquest ús privatiu.

La petició, que ja compta amb més de 400 firmes, demana que es restauri el paisatge malmès a les antigues terres de Can Tiraïres, Can Sant Joan i Can Graells per la construcció del camp de golf i que es recuperin els conreus i els arbres eliminats, així com la capçalera del torrent dels Alous i l’històric camí de Can Tiraïres.

A més, volen que aquest gran espai verd es connecti amb l’espai del torrent dels Alous i la bassa dels Alous, per conformar un eix natural d’elevat interès.

Finalment, demanen la constitució d’un grup de treball compartit entre ambdues poblacions, amb la participació activa d’entitats ambientals i excursionistes dels dos municipis, per dissenyar de forma compartida el futur parc interurbà.

Tan l’Ajuntament de Rubí com el de Sant Cugat, a instàncies de l’AUP i de la CUP, han aprovat mocions a favor de recuperar el camp de golf per convertir-lo en parc públic. Tot i això, l’Alternativa considera que aquestes «són només dues declaracions d’intencions», per això han presentat la petició a Change.org.