L’AUP proposa crear l’Observatori d’Igualtat de Gènere i ordenar el paisatge urbà

Imagen noticia
Bea Ortiz guanya la Copa de la Reina i és escollida millor jugadora
19 de febrero de 2018
Imagen noticia
Els Mossos d’Esquadra busquen un menor de 13 anys desaparegut a Rubí
21 de febrero de 2018

L’AUP proposa crear l’Observatori d’Igualtat de Gènere i ordenar el paisatge urbà

Imagen noticia

L\’Alternativa d\’Unitat Popular (AUP) presentarà en el Ple de febrer, que tindrà lloc dijous, una moció per tal de crear l\’Observatori Municipal d\’Igualtat de Gènere, un òrgan en el qual hi participaria la ciutadania, la Síndica de Greuges, els sindicats i els tècnics de Polítiques d\’Igualtat. \»Ens agradaria no haver de presentar aquesta moció\», ha explicat el regidor de l\’AUP Aitor Sànchez, que afirma que en l\’àmbit d\’igualtat \»el govern no ha fet res\» i considera que l\’àrea \»és un absolut desastre\».

Sànchez afirma que no hi ha una aposta clara \»per fer polítiques de perspectiva feminista\» que ajudin a \»superar les desigualtats\». A més, assenyala que l\’Observatori també hauria de servir per \»regular les relacions laborals dins de l\’administració\» i per tal que \»el Pla d\’Igualtat s\’apliqui\». Respecte a aquest document, el regidor desconeix si s\’està aplicant: \»No sabem si la plantilla el coneix, perquè si està en un calaix, tenir-lo no serveix de res\».

La regidora de Polítiques d\’Igualtat, Maria Mas, ha contestat aquestes crítiques afirmant que \»les polítiques per a les dones són molt més que fer una moció des del CRAC i parlar en femení\» i ha convidat els membres de l\’AUP a participar en les activitats al voltant del Dia de la Dona, ja que afirma que \»no tenen per costum assistir a res del que es fa a la ciutat\». Mas també ha demanat a Gascón que assisteixi al sopar i ball de dones \»per conèixer de primera mà el que pensen i opinen les 400 dones que hi podran participar».

Millorar \»la coherència paisatgística\»
L\’Alternativa també presentarà una moció per impulsar unes ordenances de paisatge urbà per tal d\’endreçar les zones industrials i residencials de la ciutat. Es tracta d\’establir patrons en la construcció, com ara el material de les façanes, i que poden ser diferenciats en cada zona. Aquestes ordenances també podrien regular el mobiliari urbà, els rètols o les terrasses.

\»Rubí ha crescut de forma desordenada\», subratlla la regidora de l\’AUP, Mireia Gascón, motiu pel qual considera que aquestes ordenances poden ajudar a generar una ciutat \»amb memòria col·lectiva i identitat\». La proposta demana que es comencin a redactar ara per tal que estiguin enllestides abans d\’acabar el mandat.