L’AUP proposa que el pont del carrer Sant Joan sigui de sentit únic

Imagen noticia
Rubí s’agermanarà amb Els Guiamets, el poble natal de Neus Català
27 de enero de 2020
Imagen noticia
Els Empty Cage presentaran al Pinar el seu nou disc: ‘Moneda de tres cares’
29 de enero de 2020

L’AUP proposa que el pont del carrer Sant Joan sigui de sentit únic

Imagen noticia

L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) s’ha reunit amb el govern per traslladar-li una proposta de modificació de l’obra del pont del carrer Sant Joan, que actualment està en obres per augmentar una de les voreres. La proposta de la formació política és que aquesta via passi a ser de sentit únic i d’aquesta forma es pugui crear un carril segregat per a vehicles sense motor i més espai per als vianants.

Aquesta és la idea que va posar sobre la taula l’AUP en una reunió que va mantenir el 22 de gener amb representants de l’Ajuntament. Segons les dades de trànsit que ha pogut obtenir l’Alternativa en relació a l’afectació del tall del pont del carrer Sant Joan, aquestes fan viable una transformació per a una via més pacificada.

L’AUP ha encarregat a un enginyer de camins una proposta tècnica que planteja deixar una de les voreres del pont a la mateixa alçada de la calçada i convertir-lo en una via de sentit únic per a la circulació de vehicles motoritzats, o bé pacificar-lo completament. La proposta faria compatible aquesta via amb el pas de ciclistes i patinets elèctrics amb un espai segregat dels vianants, ja que assenyalen que no existeix cap carril d’aquestes característiques en cap pont que creua la riera.

L’AUP creu que amb aquesta proposta s’aconseguiria solucionar els problemes que plantegen les obres tal i com estan ara previstes: la vorera de l’oest queda lluny dels 1,80 metres que descriu la normativa vigent d’accessibilitat.

A més, la formació política creu que l’eliminació dels dos sentits de la circulació disminuiria els riscos d’atropellament i reduiria substancialment la contaminació en una de les zones més denses de la ciutat, amb major afluència de vianants, especialment de menors. També consideren que facilitaria la connexió entre les zones de vianants del centre i el barri de Can Fatjó, fent més atractiva la mobilitat a peu.

El canvi del projecte no suposaria cap sobrecost ni retards en calendari. Segons l’Alternativa, el govern s’ha mostrat receptiu a estudiar i valorar aquesta possibilitat.