L’AUP vol reforçar els serveis destinats a la salut mental

Imagen noticia
Acte institucional amb les famílies dels 11 rubinencs deportats als camps nazis
18 de septiembre de 2020
Imagen noticia
El CRAC acull la projecció del documental ‘La mort de Guillem’
22 de septiembre de 2020

L’AUP vol reforçar els serveis destinats a la salut mental

Imagen noticia

L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) presentarà una moció al Ple d’aquest dijous per reforçar els serveis destinats a la salut mental, ja que un dels efectes de la pandèmia de covid-19 és l’empitjorament general de la salut mental de la població. Segons una enquesta del Departament de Salut, la població entre 16 i 44 anys és la més afectada amb el doble de casos de depressió, ansietat i malestar emocional. Per aquest motiu, l’AUP critica que en el Pacte de ciutat de recuperació de la crisi, només es destinin 10.000 euros en accions en l’àmbit de la salut.

La moció proposa accions que tenen a veure amb una major difusió i accessibilitat als recursos ja existents, la creació o reforçament de nous serveis, com ara grups d’acompanyament virtuals o presencials, la promoció de grups d’ajuda mútua, l’acompanyament individualitzat, el reforç i increment de la coordinació i comunicació amb les xarxes de suport mutu ciutadanes o garantir el suport especialment als infants, adolescents i joves.

D’altra banda, l’Alternativa també presentarà una moció per promocionar els usos agrícoles, ramaders i forestals. Per la formació política, la recuperació, ús i manteniment del sòl agrícola, ramader i forestal és un eix clau per tal de garantir el desenvolupament sostenible de qualsevol municipi. Per això i tenint en compte que a Rubí el 50% del terme municipal és natural i rural, consideren que és imprescindible promoure el manteniment de l’activitat com a procés estructurador del paisatge i de l’economia local en un marc de sostenibilitat humana i ambiental.

La moció planteja acords com la incorporació de la ciutat en el projecte Banc de Terres en Xarxa de la Diputació de Barcelona, que es fomenti l’organització de la producció en cooperatives autogestionades o que es posin a disposició de la ciutadania terrenys en entorns urbans que ara mateix estan abandonats.