L’enllumenat de Nadal manté el túnel i s’amplia amb un laberint i dos arbres

Imagen noticia
Un vessament d’oli obliga a tallar durant unes hores l’avinguda Can Cabanyes, a Les Torres
23 de octubre de 2019
Imagen noticia
Recuperat un arxiu del Marques de Barberà
25 de octubre de 2019

L’enllumenat de Nadal manté el túnel i s’amplia amb un laberint i dos arbres

Imagen noticia

Durant la propera campanya de Nadal, Rubí tornarà a tenir un túnel de llum com el que l’any passat va brillar al carrer Maximí Fornés. El consistori ha publicat la licitació i, a falta que es resolgui el contracte d’adjudicació, l’Ajuntament preveu, a més de tornar a instal·lar el túnel de llum, ampliar l’enllumenat amb un laberint de colors i dos arbres cònics.

Segons el plec de licitació, el túnel de llum es tornarà a instal·lar al carrer Maximí Fornés, entre els carrers Unió i Montserrat, i serà de característiques similars al que ja es va muntar l’any passat. Tindrà una alçada propera als 5 metres i una longitud de més de 30 metres. El túnel oferirà dos espectacles cada dia de llum i colors com ja es va fer l’any passat.

Laberint de llum
Pel que fa al laberint de llum, aquest tindrà forma de panell d’abella, amb una longitud de poc més de 7 m i una amplada similar. S’instal·larà a la plaça de Pere Esmendia i ocuparà més de 50 m2. Els panells del laberint estaran il·luminats amb llums led i aniran canviant de color.

D’arbres cònics, n’hi haurà dos, que estaran ubicats a la plaça de Catalunya i a la plaça d’Onze de Setembre. Estaran il·luminats amb 15.000 leds, tindran més de 8 metres i tindran a la seva punta una estrella també il·luminada. Els arbres cònics oferiran diferents seqüències lumíniques.

El pressupost del contracte d’aquests quatre elements lumínics és de 236.374,71 euros, prop de 100.000 euros més que l’any passat, i no inclou la instal·lació i muntatge de la resta de lluminària nadalenca. En aquest sentit, l’habitual il·luminació que engalana carrers i places de la ciutat també s’ha licitat per un cost que volta els 108.500 euros, una quantitat molt semblant a la de l’any passat.