Les campanyes del Banc de Sang i Teixits a Rubí sumen 1.308 donacions el 2021

Bea Ortiz és escollida millor jugadora de waterpolo per la Lliga Europea de Natació
31 de enero de 2022
El Rubí d’abans: Can Vallhonrat: el naixement del barri i la desaparició de la masia
31 de enero de 2022

Les campanyes del Banc de Sang i Teixits a Rubí sumen 1.308 donacions el 2021

Redacció

L’Ajuntament i el Banc de Sang i Teixits van col·laborar en l’organització de 24 campanyes de donació de sang i de plasma a Rubí durant el 2021. En total, 1.308 rubinencs i rubinenques van poder donar sang o plasma en el marc d’aquestes jornades.

Pel que fa a les campanyes de donació de sang, es van realitzar 18, amb periodicitat quinzenal o mensual i a les instal·lacions de la Biblioteca Mestre Martí Tauler. Aquestes jornades van comptar amb la participació de 1.300 persones, de les quals 1.170 van poder donar finalment i 93 ho van fer per primer cop. S’estima que aquest volum de donacions va poder beneficiar fins a 3.510 persones.

El 2021, el Bang de Sang i Teixits també va organitzar per primer cop a Rubí jornades específiques de donació de plasma. Les proteïnes que conté aquest component de la sang són essencials per tractar determinades malalties, com les que generen problemes de coagulació o en el sistema de defenses. A Catalunya no hi ha prou plasma per atendre totes les necessitats i per això cal importar-lo d’altres països, bàsicament els Estats Units. 

A Rubí, les campanyes de donació de plasma van iniciar-se al juny i, des de llavors, se n’han fet sis, que s’han dut a terme a la Biblioteca i al Teatre Municipal La Sala. 157 persones van participar en aquestes jornades i 138 d’elles van poder donar finalment.

Està previst que aquestes campanyes específiques per recol·lectar plasma tinguin continuïtat durant aquest any. Tant el Banc de Sang i Teixits com l’Ajuntament agraeixen la solidaritat demostrada per les persones donants de Rubí. 

Les properes jornades de donació de sang tindran lloc els dies 11 de febrer i 4 de març, de 10 h a 14 h i de 16.30 h a 20 h a la Biblioteca.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES