Les escoles de Rubí oferiran casals d’estiu durant el juliol i l’agost

Imagen noticia
Consulta pública prèvia a l’aprovació de la Carta de Serveis d’una vintena de serveis municipals
2 de junio de 2020
Imagen noticia
Què és la transició ecològica?
4 de junio de 2020

Les escoles de Rubí oferiran casals d’estiu durant el juliol i l’agost

Imagen noticia

Rubí tindrà casals d\’estiu pels infants d\’entre 3 i 12 anys durant els mesos de juliol i agost, un casal específic per a nens i joves amb diversitat funcional, una sèrie de tallers educatius per als alumnes d\’ESO i un casal artístic realitzat per les escoles municipals d\’art i de música. L\’Ajuntament ha explicat que aquestes iniciatives s\’han pres per assegurar que durant l\’estiu els infants i joves de la ciutat tinguin l\’oportunitat de participar en activitats educatives.

Els casals, però, hauran de ser diferents d\’altres anys: tindran una ràtio per monitor menor, caldrà mantenir les distàncies de seguretat, facilitar l\’entrada esglaonada i prendre la temperatura a l\’entrada i a la sortida de l\’activitat. Donada la complexitat, enguany les Associacions de Famílies d\’Alumnes de cada escola no seran les encarregades d\’organitzar els casals, sinó que ho farà l\’Associació Compartir, que ha rebut una subvenció de 300.000 euros del consistori per tirar endavant les activitats. Això significa que l\’Ajuntament es fa càrrec del 84% del cost dels casals i la resta recaurà en les famílies. L\’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez creu que \»trobar-se amb altres nens i nenes en un casal d\’estiu tindrà, segur, un efecte molt positiu en el benestar emocional dels nens i nenes\», i considera, a més, que els casals són un \»ajut a la conciliació\». Les famílies hauran de pagar 35 euros setmanals i 19,15 euros de menjador la primera setmana i 24 euros per la resta. No hi haurà servei de tarda, però el preu inclou el servei de bon dia. L\’horari serà de 8 h a 14 h.

Mesures de seguretat
Els infants hauran d\’anar amb la seva mascareta des de casa, es prendran temperatures a l\’arribada i a la sortida del casal, els grups seran petits per garantir la distància social i independents entre ells. Tindran un monitor, material propi i horari d\’entrada esglaonada. Les famílies hauran de signar un document que acrediti que l\’infant no té símptomes de malaltia ni de febre. En cas que es detectin, s\’enviarà el nen a casa i es tancarà el grup durant quinze dies.

Entre els mesos de juliol i agost s\’ofereixen 1.350 places de casal per a infants d\’entre 3 i 12 anys ales escoles Montessori, 25 de Setembre, Pau Casals, Teresa Altet, Mossèn Cinto Verdaguer, Ramon Llull i Rivo Rubeo. Les inscripcions es poden tramitar a través d\’un formulari al web municipal. Les places s\’ompliran per ordre d\’arribada de la sol·licitud i cada nen podrà optar a dues setmanes de casal.

Tallers educatius per a joves d\’ESO
D\’altra banda, la Biblioteca acollirà tallers educatius amb una durada de dues hores diàries entre el 30 de juny i el 31 de juliol. La inscripció serà telemàtica des de la pàgina web de l\’Ajuntament entre el 3 i el 15 de juny. Els tallers tenen l\’objectiu de reforçar el desenvolupament de les competències bàsiques curriculars dels joves.

Pel que fa a l\’Escola d\’Art i Disseny de Rubí i l\’Escola de Música Pere Burés oferiran un casal artístic interdisciplinari que unirà música i arts plàstiques entre el 26 de juny i el 10 de juliol, de 8.30 h a 13 h. El casal disposarà de 20 places setmanals organitzades per grups d\’edat, un grup d\’entre 6 i 8 anys i l\’altre de 9 a 12 anys.

Per últim, el Centre d\’Educació Especial de Ca n\’Oriol organitza un any més un casal per a persones amb diversitat funcional. Enguany, tindrà només horari de matí. La preinscripció es pot formalitzar fins al 12 de juny trucant al telèfon 685 138 771.