Les escoles Pau Casals i Montessori inicien projectes educatius amb el suport d’institucions de prestigi

Imagen noticia
Ràdio Rubí organitza una recollida solidària a favor d’ASAV
6 de abril de 2018
Imagen noticia
La proposta ‘Comerç Sostenible’ incorpora un grup de compra agregada d’energia
10 de abril de 2018

Les escoles Pau Casals i Montessori inicien projectes educatius amb el suport d’institucions de prestigi

Imagen noticia

Les escoles Pau Casals i Maria Montessori són dos dels centres que han estat seleccionats per desenvolupar el programa ‘Magnet, aliances per a l’èxit educatiu’, durant els propers quatre anys. El programa està impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, la Diputació, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El programa promou l’aliança d’un centre educatiu amb una institució d’excel·lència en un camp del coneixement específic. La col·laboració ha de permetre al centre educatiu desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència en el seu territori, tant per a les famílies com per a la comunitat educativa.

L’escola Pau Casals, que des de fa anys desenvolupa un projecte de filosofia per promoure la capacitat reflexiva i crítica en l’alumnat, veu com una gran oportunitat participar en el programa ‘Magnet’ de la mà de la Filmoteca de Catalunya i sota el lema ‘Una escola de pel·lícula!’.

L’aliança amb la institució cultural encaixa totalment amb els objectius educatius del centre, ja que el cinema és un bon llenguatge per acompanyar la construcció d’identitats personals i col·lectives vinculades al pensament crític, creatiu i curós. A través del cinema, els i les alumnes descobreixen què tenen en comú amb els altres i comprenen que poden construir altres realitats.

Pel que fa al projecte del Maria Montessori, el centre té el suport de la Fundació CIM de la Universitat Politècnica de Catalunya per desenvolupar el seu projecte ‘Magnet’, amb la tecnologia i el món digital com a centre del seu programa educatiu.

L’escola comptarà amb el coneixement d’aquesta institució, experta en enginyeria i gestió de la tecnologia per a les empreses, per impregnar la manera d’aprendre en tots els àmbits possibles. El centre aposta per un coneixement molt vinculat a metodologies relacionades a l’aprenentatge STEAM ─que engloba les ciències, les matemàtiques, la tecnologia, l’enginyeria i l’art─ i a la programació i la robòtica.