Les esglésies catòliques no acolliran misses ni funerals per prevenir contagis

Imagen noticia
La Policia Local ha hagut de tancar una trentena de bars i restaurants
14 de marzo de 2020
Imagen noticia
Ferrocarrils redueix les freqüències del servei de tren
17 de marzo de 2020

Les esglésies catòliques no acolliran misses ni funerals per prevenir contagis

Imagen noticia

Després que fa uns dies, el Bisbat de Terrassa anunciés que els oficis es farien a la nau central dels temples i amb un aforament reduït, finalment la diòcesi ha decidit no fer tampoc oficis solemnes amb públic a l\’interior de les esglésies per tal de prevenir el contagi de coronavirus entre la població.

Així, queda prohibida la celebració de misses amb públic dins dels temples, inclosa l\’eucaristia i la resta de sagraments. El bisbe ha anunciat que els fidels queden dispensats del precepte dominical amb caràcter general.

D\’altra banda, el Bisbat també ordena als sacerdots i diaques que estiguin disponibles per atendre persones confinades que ho necessitin. També mana als mossens que celebrin la missa de forma privada.

En relació als funerals i les exèquies, recomana seguir la normativa de cada tanatori per assegurar l\’oració pel difunt amb una senzilla pregària, ja que aquesta no podrà ser als temples.

Pel que fa a la resta de cultes de la ciutat, la Primera Església Protestant de Rubí ja va anunciar divendres el cessament de tota activitat. La mesquita de Rubí, per la seva banda, va suspendre el rés obligatori del divendres.