Les obres, lema de les festes del carrer Sant Jaume

Imagen noticia
‘La Nit és jove’ tanca temporada amb una alta participació
24 de julio de 2018
Imagen noticia
Fotodenúncia
26 de julio de 2018

Les obres, lema de les festes del carrer Sant Jaume

Imagen noticia

Un any més, el carrer de Sant Jaume s’ha vestit de gala per celebrar la 173a festa del carrer, una de les més antigues del municipi. Enguany, fa 20 anys es van començar a fer les exposicions col·lectives d’art. A més, també coincideix que fa 10 anys que es va impulsa el mercat de la rampoina.

La gran novetat d’aquesta edició és una activitat relacionada amb la nova bèstia festiva de la ciutat, el Bòjum. Serà una guerra d’aigua que tindrà lloc aquest dijous 26 de juliol a les 18 hores amb la col·laboració de l’entitat Les Anades d’Olla. A la mateixa hora, també hi haurà una xocolatada.

La primera de les activitats, com és habitual, ha estat la missa de difunts, que ha tingut lloc aquest dimecres al matí, dia de Sant Jaume, a l’església de Sant Pere.

Les activitats seguiran demà, quan després de la guerra d’aigua s’inauguri l’exposició col·lectiva d’art sota el títol ‘Atenció, obres d’art!’. Es tracta d’un conjunt d’obres realitzades per Fortià Baqués, Pep Borràs, Albert Cardona, Quim Conca, Pepe Farrés, Núria S. Lacambra, Carme Llop, Oiol Marco, Sergi Marcos, Miquel Mas, Miqui Méndez, Enric Monté i Anna Tamayo.

Per tancar les activitats del dia, tindrà lloc la tradicional cantada d’havaneres, amb el grup ‘Peix fregit’, on no hi faltarà el típic rom cremat.

La gresca seguirà divendres 27 de juliol amb una orxatada popular a partir de les 18 hores, amb la col·laboració de la residència Amanecer. Més tard, a les 21.30 hores, es farà el sopar de germanor, am l’actuació musical de Malaka Tones, que oferirà versions.

Mercat de la rampoina
El 28 de juliol se celebrarà la 10a edició del Mercat de la Rampoina a partir de les 10 hores. Qualsevol persona pot participar-hi com a venedor, només caldrà que s’inscrigui a les 9 hores del mateix dissabte al número 13 del carrer Sant Jaume.

A partir de les 18.30 hores, s’iniciarà el tradicional campionat de botifarra. Les inscripcions, d’un cost de 3 euros per parella, es podran fer el mateix dia al número 19 del carrer Sant Jaume. La parella guanyadora tindrà premi.

A les 21 hores, hi haurà una botifarrada popular i a les 23.30 hores està prevista l’actuació del grup de rock, funk i punk Los Deleites i DJ Lerdo, amb música d’influències jamaicanes.

L’últim dia de la festa, el 29 de juliol, hi haurà un vermut musical a les 12 hores amb una classe de ball lindy-pop i posteriorment l’actuació de Swing Tenes Band, un grup de jazz amb un repertori de swing.

A les 19 hores, està prevista l’audició de sardanes amb la cobla Contemporània, amb la col·laboració del Foment de la Sardana. Per tancar les festes, a les 22 hores hi haurà el concert de Carajillo d’Anís, un grup rubinenc de mestissatge folk.