Les obres per reparar el col·lector de Can Xercavins s’iniciaran el 2020

Imagen noticia
El cotxe de Som Mobilitat porta més de 30.000 km
3 de diciembre de 2019
Autodeterminación
5 de diciembre de 2019

Les obres per reparar el col·lector de Can Xercavins s’iniciaran el 2020

Imagen noticia

Les obres de reparació del col·lector de Can Xercavins es posaran en marxa l’any vinent, segons ha informat l’Ajuntament. Es tracta d’una actuació que ha de servir per condicionar una infraestructura que fa anys que té problemes de funcionament i que provoca que hi hagi vessaments d’aigües residuals al torrent de Can Xercavins, que posteriorment van a parar a la Riera de Rubí, contaminant el medi. La reparació d’aquest col·lector ha estat reclamada pels veïns de la zona des de fa molts anys, però aquesta s’ha dilatat en el temps.

Un col·lector és una infraestructura que transporta les aigües residuals recollides en el clavegueram fins a la depuradora. El problema del col·lector de Can Xercavins, que recull les aigües residuals de Can Solà, Castellnou, Can Mir, una part de Sant Muç i una part de Sant Jordi Parc, és que en episodis de pluja no dona abast i l’aigua vessa al torrent. A més hi ha obstruccions per l’entrada de sorra i d’arrels, avaries puntuals de pous i del col·lector i té trams en què no és possible accedir.

El col·lector, que va ser construït per l’Ajuntament el 1992, va començar a donar problemes el 2004. Des d’aquell moment, veïns i consistori van demanar a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), qui té la competència del seu manteniment, una actuació.

Amb la crisi econòmica pel mig i el fort endeutament que va patir l’Agència Catalana de l’Aigua, no va ser fins a principis del 2018 que es va aconseguir signar un conveni entre les dues administracions.

Ara, està previst signar un nou conveni per qüestions de forma i es començaran a executar les expropiacions de terreny necessàries. Un cop això estigui llest, l’ACA haurà de començar les obres que tenen un pressupost de més de 2 milions d’euros. La previsió és que comencin el mateix 2020, segons ha explicat l’Ajuntament.

L’actuació se centrarà en un tram de 5 km del col·lector. A la part baixa, més propera a la masia de Can Xercavins, hi haurà un canvi de traçat d’1 km i s’instal·larà una nova xarxa amb un emplaçament accessible. Pel que fa als 4 km restants d’actuació, seran rehabilitats interiorment amb màniga.