Les treballadores de la llar d’infants La Lluna exigeixen a l’Ajuntament millores laborals

Imagen noticia
L’escola Joan Maragall recuperarà la segona línia de P3 el pròxim curs
15 de mayo de 2018
Imagen noticia
Vermut musical amb La Vella Dixieland i Myriam Swanson al Celler
17 de mayo de 2018

Les treballadores de la llar d’infants La Lluna exigeixen a l’Ajuntament millores laborals

Imagen noticia

El col·lectiu de treballadores de la llar d’infants La Lluna han tornat a demanar a l’Ajuntament que equipari les seves condicions laborals a les de l’escola bressol La Bruna, gestionada de forma directa per l’Ajuntament.

Tant La Lluna com la Sol, solet són serveis municipals, però prestats a través d’empreses externes, que en tots dos casos és Cavall de Cartró. «Entenem que estem fent un servei públic als infants i que el treball és el mateix, per tant, cal pagar el mateix a tothom per la mateixa feina», afirma Mireia Domínguez, portaveu de les educadores.

Les treballadores de La Lluna treballen més hores, la seva jornada laboral acaba més tard, cobren de mitjana entre uns 300 i 400 euros menys que les seves companyes de La Bruna i tenen un conveni inferior pel que fa a vacances, reduccions de jornada o dies personals. «Ens agradaria que l’escola bressol es pogués remunicipalitzar, però si no és possible volem que s’equiparin les condicions». En aquest sentit, Domínguez afirma que el consistori es va comprometre a treure un nou plec de clàusules i condicions de cara al curs 2018-2019 incorporant clàusules socials per tal de millorar les condicions de les treballadores. La concessió a Cavall de Cartró de La Lluna i Sol, solet es va efectuar el 2010 per una durada de dos anys prorrogable de forma anual com a màxim fins al 31 d’agost del 2020.

Podem demana que es compleixi la moció aprovada
El col·lectiu d’educadores de la llar d’infants ha fet públiques les reivindicacions en una roda de premsa juntament amb membres de Podem Rubí, que recorden que el Ple de l’Ajuntament va aprovar de forma unànime el juny del 2017 una moció per «dignificar les condicions laborals» d’aquestes treballadores. Elena Montesinos, de Podem, afirma que la moció no s’ha complert i que després de preguntar sobre aquesta qüestió al gener, encara no han obtingut resposta: «A l’Ajuntament hi ha la tendència a aprovar mocions, però no es fa seguiment ni actuacions i, si es pregunta, no hi ha resposta», afirma.

Montesinos recorda que «el nou plec pot incloure clàusules socials, altres municipis com Barcelona o Barberà ja ho fan», i també demana que l’Ajuntament siguin un «exemple» perquè «el sector tinguin unes condicions dignes».