L’Escola 25 de Setembre celebra el 50è aniversari

Imagen noticia
Definit el projecte de restauració de la font de Can Moritz
21 de marzo de 2018
Imagen noticia
Joan Franch, la lluita contra l’oblit del Gamper rubinenc
23 de marzo de 2018

L’Escola 25 de Setembre celebra el 50è aniversari

Imagen noticia

L’Escola 25 de Setembre va obrir les seves portes el dimecres a la tarda per mostrar a tota la comunitat educativa i a la gent del barri una macroexposició de manualitats fetes pels alumnes i un recorregut històric del centre educatiu.

Amb motiu dels actes de celebració del 50è aniversari, l’escola es va convertir en un escenari en el qual es podien trobar des de fotografies d’antics alumnes, documents dels anys 70, maquetes, capgrossos, figures i manualitats de tota mena: «Hem volgut fer una exposició amb coses del present i del passat, es pot veure la nostra història i les coses que estem fent ara», va explicar la directora de l’Escola 25 de Setembre, Núria Chipell.

Pels passadissos i les aules, s’hi podien trobar moltes propostes, entre les quals destacava una exposició de fotografies d’antics alumnes, que incloïa un photocall, i documents antics. També hi havia racons d’activitats per als infants i una sala dedicada a la rierada: «Hem exposat una maqueta de com era Rubí abans de la rierada i es pot veure una part del documental ‘Després de les aigües’, creiem que hi havia de ser perquè són les nostres arrels», va destacar la directora.

Al gimnàs de l’escola, es podien contemplar quatre gegantons creats pels estudiants del centre, que té la intenció d’impulsar una colla gegantera amb l’ajuda de l’Escola d’Art i Disseny de Rubí (edRa). De fet, ja es treballa per crear la primera geganta, que es presentarà coincidint amb una festa a final de curs. Segons ha explicat Chipell, «l’1 de juny, l’escola celebrarà una petita Festa Major, on ballaran els capgrossos i la geganta i esperem que hi participin els Castellers de Rubí, els diables i la nostra batucada». A la commemoració, hi va assistir l’alcaldessa, Ana M. Martínez, juntament amb altres regidors del govern i de l’oposició.

Història del centre
L’Escola 25 de Setembre va obrir per primera vegada les seves portes el curs 1966-1967, només quatre anys després que la rierada del 1962 deixés sense cases centenars de persones, que es van haver de reubicar en una altra zona del municipi. El nou barri es va anomenar 25 de Setembre, en record de la tràgica jornada en què es calcula que van perdre la vida més de 200 rubinencs.

Aquell any ja van anar a l’escola prop de 400 alumnes, les aules estaven segregades per sexe i s’obligava els infants a escriure amb la mà dreta. Amb el pas dels anys, l’escola es va anar modernitzant i va rebre un impuls important el 2008, quan va poder estrenar un nou edifici i va afegir la tercera línia d’ensenyament. Actualment, té 680 alumnes.