L’escola Mossèn Cinto estrena un nou espai al gimnàs per a fer escalada

Imagen noticia
Crisma entrega 2.000 euros a la Fundació Vicente Ferrer
26 de enero de 2016
Imagen noticia
Arriba a Rubí ‘El Rey’, l’aclamada obra d’Alberto Sanjuan
30 de enero de 2016

L’escola Mossèn Cinto estrena un nou espai al gimnàs per a fer escalada

Imagen noticia

L’escola Mossèn Cinto Verdaguer ha començat l’any amb un nou espai al gimnàs del centre educatiu. Es tracta d’un rocòdrom homologat de 3 metres d’alçada per 6 d’ample, que servirà perquè els alumnes de l’escola puguin practicar l’escalada esportiva.

La iniciativa ha estat promoguda pels mestres d’Educació Física de l’escola i el cost ha estat assumit íntegrament per la secretaria del centre. «És una proposta innovadora per a les classes d’Educació Física dels alumnes de primària de l’escola», explica Marc Cabestany, secretari del col·legi, qui assenyala que «fins ara per treballar determinats aspectes s’havien fet servir les clàssiques espatlleres o els bancs inclinats». Cabestany també destaca´, a més, que el rocòdrom «és com un regal als nens».

En aquest sentit, el rubinenc Toni Zamora, director de Gecko Walls, empresa que ha instal·lat aquest rocòdrom al Cinto Verdaguer, apunta que la pràctica de l’escalada en infants i adolescents té molts beneficis com ajudar a la coordinació motora del cos, potenciar les habilitats i la consciència personal individual, cohesionar el grup o millorar l’autoestima en anar superant reptes, entre altres. «És una activitat enriquidora en molts aspectes, com el físic, l’educatiu, el personal i evidentment amb un vessant lúdic», assenyala Zamora.

El rocòdrom del Mossèn Cinto Verdaguer, a més, ha comptat amb el suport de l’artista barceloní Xavi Pons, que ha dibuixat i decorat el fons i que recrea l’univers, amb l’ajut d’un grup de mares de l’AMPA.

Altres escoles de Rubí
Implantar l’escalada esportiva en l’àmbit educatiu a Catalunya està agafant força en els darrers mesos, segons explica Toni Zamora, qui ha mantingut reunions amb la Generalitat, les Diputacions i diversos Consells Comarcals en els darrers mesos per donar a conèixer el projecte.

Segons Zamora, la del Cinto Verdaguer ha estat la primera instal·lació però ja hi ha altres centres educatius interessats com poden ser el 25 de Setembre, la Torre de la Llebre, la Schola o el Pau Casals, així com els instituts L’Estatut i La Serreta, i centres concertats com Maristes o Regina.

«Rubí serà de les primeres ciutats de Catalunya en apostar fort per l’escalada des de l’àmbit educatiu», assenyala.