L’exposició de Diorames de Nadal 2020 s’exhibirà en diferents espais de la ciutat

Imagen noticia
Les dades epidemiològiques de Rubí continuen millorant
10 de diciembre de 2020
Imagen noticia
El documental del mes se centra en l’esclavitud de les treballadores de la llar filipines
14 de diciembre de 2020

L’exposició de Diorames de Nadal 2020 s’exhibirà en diferents espais de la ciutat

Imagen noticia

La tradicional exposició de Diorames de Nadal de l’Associació de Pessebristes de Rubí serà molt diferent respecte a altres anys, ja que l’organització ha adaptat el format a la situació sanitària actual marcada per la covid-19. Un total de 13 diorames estaran distribuïts en tres equipaments culturals de la ciutat: el vestíbul de l’Aula Cultural, l’aparador del carrer Calderón de la Barca i el vestíbul de la Biblioteca Municipal Mestre Tauler i al vestíbul del teatre La Sala. Deu d’ells estaran ubicats a la Biblioteca, dos al vestíbul de La Sala i un a l’Aula Cultural.

Una vintena de pessebristes han participat en aquestes creacions, un número inferior al d’anys anteriors, ja que alguns artistes han preferit no aportar cap obra a l’exposició d’enguany a causa de l’actual situació sanitària. «La majoria som persones amb factor de risc per l’edat, que ens reuníem a l’espai de l’Aula Cultural unes 20 persones per treballar els diorames, alguns dels quals es treballaven entre vàries persones alhora», explica el president de l’Associació de Pessebristes de Rubí, Joan Ricart. Aquest any han decidit fer els diorames cadascú a casa seva, de forma individual o en grups familiars.

El fet de muntar els diorames als aparadors i vestíbuls a l’interior dels equipaments municipals ofereix una àmplia visió des de l’exterior, afavorint el distanciament social, evitant aglomeracions i permetent un horari personalitzat. A més, la ubicació dels diorames permet allargar l’horari de visita durant la major part del dia, amb llum natural durant les hores de sol i amb il·luminació extra a partir de les 5 de la tarda. «D’aquesta manera garantim que el públic visualitzi els diorames d’una forma segura des del carrer i poder aportar il·lusió i ànims en aquest any complicat», afirma Joan Ricart.

Enguany s’ha mantingut el poliestirè extrudit com a principal material en la creació d’escenaris, ja que es tracta d’un material molt més net i pràctic, ja que es pot fer per trossos i permet un major nivell de detall que el guix.

Enguany els diorames s’exhibiran des del diumenge 13 de desembre fins al diumenge 17 de gener de 2021. A més, els pessebristes també han realitzat diorames especials a la plaça de l’Ajuntament, a l’interior de l’Església Parroquial de Sant Pere i, com a novetat, al pati del Museu Municipal Museu Castell de Rubí. El pessebre del Castell serà el més gran, realitzat entre 2 o 3 pessebristes.