Lleuger descens del creixement de la covid a Rubí després de les mesures dels darrers dies

Imagen noticia
Rubí pateix la taxa d’atur més elevada de les grans ciutats del Vallès Occidental
5 de noviembre de 2020
Imagen noticia
Fotografia i pintura s’agermanen a l’exposició ‘Dues mirades’, que gira entorn els canvis del barri barceloní de Santa Caterina
9 de noviembre de 2020

Lleuger descens del creixement de la covid a Rubí després de les mesures dels darrers dies

Imagen noticia

La pandèmia de coronavirus segueix tenint una incidència molt alta a Rubí, tot i que alguns indicadors comencen a reduir-se després d’aplicar restriccions dures, com per exemple el tancament de bars i restaurants, el toc de queda o, més recentment, la limitació de la mobilitat durant els caps de setmana.

Les mesures imposades han ajudat a reduir lleugerament l’índex de creixement potencial de la malaltia, que ara és de 903 (-85) i sobretot la velocitat de reproducció de la malaltia, que ara se situa en 1 (-0,38). En canvi, l’altra gran indicador per avaluar l’estat epidemiològic a la ciutat, la incidència acumulada a 14 dies, ha augmentat i ara és de 903 (+188).

Pel que fa a les persones afectades, el 31 d’octubre va haver-hi una defunció per coronavirus i ja són 115 les persones mortes per aquesta malaltia a la ciutat.

Entre el 26 d’octubre i l’1 de novembre, s’han detectat 351 casos positius de coronavirus i en el còmput global ja són 2.838 persones les que s’han contagiat des de l’inici de l’epidèmia. La mitjana d’edat de les persones contagiades darrerament és de 40 anys i el 49% són dones.

Pel que fa a la situació actual, el nombre de persones ingressades és de 33, quatre més que fa una setmana. D’aquestes, dues són a l’UCI.

En relació a les dades de Catalunya, actualment hi ha 2.770 persones ingressades, de les quals 485 estan a l’UCI. En els darrers 15 dies s’han contagiat gairebé 30.000 persones i n’han mort 372.

Diversos centres escolars i instituts, amb nous grups confinats
Quant a la situació epidemiològica a les escoles, cal destacar que el Regina Carmeli continua sent el centre escolar que té una afectació més elevada per la covid-19 a la ciutat. En aquests moments, hi ha 9 classes confinades, la gran majoria a l’etapa de secundària. En relació a la resta d’escoles, el Pau Casals té dos grups confinants i l’Escola Ribas i el Col·legi Balmes tenen un grup cadascuna. Pel que fa als instituts, l’afectació s’ha reduit respecte a la setmana passada. Ara mateix, hi ha tres grups confinats al Duc de Montblanc, dos a La Serreta i un al JV Foix.