Malestar entre el veïnat pel soroll i els actes incívics en algunes places de la ciutat durant les nits

Imagen noticia
Torna l’espai familiar Creixença per als més petits
29 de agosto de 2019
Imagen noticia
L’artista urbà Spok Brillor pinta una vamba gegant a les piscines Castellnou
2 de septiembre de 2019

Malestar entre el veïnat pel soroll i els actes incívics en algunes places de la ciutat durant les nits

Imagen noticia

Els veïns de la plaça de la República i de la plaça Montserrat Roig han denunciat que cada nit pateixen soroll i incivisme per grups de joves que es concentren en aquests espais cada dia fins a altes hores de la matinada.

A la plaça Montserrat Roig, al centre de la ciutat, una seixantena de famílies fa molt de temps que són testimoni de l’activitat nocturna del parc: «Fa anys que ens queixem, a qualsevol hora de la nit hi ha joves amb la música, crits, motos, gossos sense lligar, etc», explica Miguel Codoseda, portaveu del veïnat d’aquesta zona, que també lamenta que aquests individus també orinen i defequen a la plaça, «sobretot en la porta d’accés de l’ascensor de l’aparcament i a la torre de ventilació».

Els joves no només hi són a la nit, també durant les tardes i el cert és que la gent que viu en aquesta zona, tot i tenir el parc infantil al costat de casa prefereix anar als jocs de la plaça Doctor Guardiet.
Recentment, l’Ajuntament ha instal·lat una tanca per evitar que els joves puguin accedir a la part de la graderia, però segons explica Codoseda, «això no serveix de res», ja que s’ubiquen en altres indrets de la plaça.

Davant d’aquesta problemàtica, que porta els veïns a trucar de forma reiterada a la Policia Local, demanen que la plaça es tanqui a les nits, com es feia anteriorment i com, de fet, indica el cartell que hi ha a l’entrada: «L’Ajuntament ens ha dit que a la tardor es licitarà un servei per tancar el parc, però sona a excusa, també han dit que han de reformar la plaça perquè té filtracions». Altres veïns prefereixen que el parc no tanqui perquè hi ha l’accés a l’aparcament amb ascensor i demanen més presència policial per foragitar els incívics.

«Pintades obscenes i pornogràfiques»
Una situació molt similar és la que viuen els veïns de la plaça de la República, a la Plana de Can Bertran: «Hi ha molt xivarri fins a altes hores de la matinada, la gent no pot dormir, fan botellón i destrossen el mobiliari urbà, a més el parc infantil està ple de pintades obscenes i pronogràfiques», ha explicat una de les veïnes afectades, que lamenta que la Policia Local no fa res per controlar la situació: «A vegades triguen mitja hora i quan venen passen de llarg, molts cops no intervenen».

Fins i tot alguns veïns han alertat que a vegades s’encaren amb els veïns que els recriminen per la seva actitud i que a vegades han trencat els retrovisors dels cotxes que hi havia aparcats.

En tots dos casos, el veïnat demana a l’Ajuntament més presència policial i que implementi mesures per evitar aquestes situacions.