Manca de control, oportunitats perdudes

can calopa
El Rubí d’abans: El molí de Can Calopa
3 de mayo de 2022
libertad
La Sala acull la projecció de ‘Libertad’, el primer llargmetratge de Clara Roquet
4 de mayo de 2022

Manca de control, oportunitats perdudes

Robert Masalias Gómez. Regidor d’Esquerra Rubí

El passat dia 31 de març vam celebrar el Ple ordinari corresponent a aquell mes i entre els punts tractats hi ha la Liquidació del Pressupost de l’exercici 2021. L’Informe està realitzat per la Intervenció Municipal i com cada any ens diu que la manca de mitjans personals i tècnics no fan possible assolir una imatge fidel de la situació del nostre Consistori.

Aquesta mancança fa que es perdi el control del seguiment de l’execució de les inversions i això comporta la pèrdua d’ingressos subvencionats. Ja l’any 2021 van perdre una important subvenció de la Diputació de Barcelona per a la millora i modernització dels polígons industrials que tant ho necessiten, si el que volem és atraure noves empreses d’alt valor afegit i que les que ja hi són se sentin ben tractades i respectades, cosa que ara no passa. Aquestes empreses, majoritàriament, tenen treballadors i treballadores rubinenques, que també veuen com l’entorn i els accessos als seus llocs de treball es van degradant dia a dia.

Un altre punt tractat, i que és conseqüència d’aquesta falta de control, és l’augment dels saldos de dubtós cobrament, que a més creix any rere any i que, pel que sembla, no saben aturar. El que significa aquest augment continuat és que hi ha alguns contribuents que no paguen, i això, a banda del perjudici que crea a la Tresoreria de l’Ajuntament, és un menysteniment per als ciutadans conscients que sí que paguen els impostos.

Al Ple de març, la regidora també va explicar que encara no han utilitzat cap dels 2 crèdits que a principis del 2021 el nostre Ajuntament va signar per un total de 18,5 milions d’euros, que va incorporar al pressupost de l’any passat i que emparaven una sèrie d’inversions. Al contrari, n’hi ha que ja han canviat de destinació, fent evident la desorientació i la falta de projecte de ciutat. Farem aquestes inversions o bé farem aquestes altres… 

Segurament després de 20 anys de govern és lògic aquest esgotament, aquesta falta d’il·lusió i projecte de ciutat.

És hora de fer un canvi radical a la gestió del nostre Consistori si el que volem és millorar la vida dels nostres conciutadans.