Més de 10.000 alumnes retornen avui a les aules en unes condicions excepcionals

Imagen noticia
Més de 150 persones participen en les concentracions independentistes de l’11 de setembre a Rubí
11 de septiembre de 2020
Imagen noticia
L’Ateneu obre les inscripcions per a les activitats de tardor, que ja seran totalment presencials
15 de septiembre de 2020

Més de 10.000 alumnes retornen avui a les aules en unes condicions excepcionals

Imagen noticia

Les escoles i instituts de Rubí han obert avui les seves portes després de sis mesos sense activitat lectiva i un total de 10.498 infants i joves que cursen estudis obligatoris als centres educatius de la ciutat han començat el curs 2020-2021. La situació epidèmica ha obligat tant a la Generalitat com a l\’Ajuntament a preparar el retorn a les aules aplicant i introduint mesures de seguretat per minimitzar el contagi de covid-19: \»S\’ha fet un gran esforç per part de tots per garantir una arrencada de curs amb totes les garanties de seguretat\», ha explicat l\’alcaldessa, Ana M. Martínez, que també ha dit que els centres educatius i les administracions han treballat plegats per arrencar el curs i ho continuaran fent.

Les mesures excepcionals s\’han pres a partir de les demandes d\’algunes escoles i instituts de la ciutat i inclouen restriccions de trànsit per evitar aglomeracions. Per exemple, en el cas de l\’institut La Serreta es tanca el trànsit al tram del carrer Maria Aurèlia Capmany entre els carrers Lola Anglada i la plaça de l\’Esbart Dansaire coincidint amb l\’entrada al centre a les 8 h. Al Pau Casals, es talla el carrer del Mestre Feliu al voltant de les 9 h, les 12.30 h i les 15 h. Al Rivo Rubeo, es limita el trànsit al carrer de la Pau entre els carrers de l\’Alegria i l\’Esperança al voltant de les 9 h i les 15 h. A la Schola, es talla el carrer Sant Pere al voltant de les 8.30 h, les 15 h i les 16.30 h. A més, l\’Ajuntament ha adquirit tanques i senyalització específica per regular les entrades i sortides a les escoles bressol municipals i l\’Escola de Música Pere Burés.

Pel que fa a l\’ampliació de les zones de pati, especialment en algunes escoles del centre, l\’Ajuntament ha habilitat l\’ús de la plaça de Montserrat Roig com a zona d\’esbarjo durant l\’hora del pati de la Schola, mentre que els alumnes del Regina Carmeli podran disposar de la plaça de Salvador Allende.

D\’altra banda, personal municipal ha estat treballant per redistribuir mobiliari i fer petites intervencions per prevenir la covid-19, com ara canvis en les finestres, desbrossament o neteja per fer més transitables l\’entorn i les zones d\’esbarjo en algunes escoles. A més, el consistori ha gestionat l\’ampliació dels serveis de neteja a les escoles per garantir la màxima higiene de les instal·lacions i està treballant per poder repartir mascaretes reutilitzables entre els alumnes. Els alumnes a Rubí han de dur mascareta a partir de 6 anys, ja que el risc de rebrot és molt elevat. En cas que aquest índex descendeixi durant el curs i no calgui dur la mascareta dins de l\’aula, serà el personal docent de cada escola qui informarà directament a les famílies dels menors de 12 anys. En qualsevol cas, l\’ús de la mascareta serà obligatori sempre fora de l\’aula.

Tot i les mesures de seguretat preses i el fet que algunes escoles han esglaonat els horaris d\’entrada i sortida del centre i han habilitat diversos punts d\’entrada, aquest matí s\’han pogut veure algunes escenes d\’aglomeració de persones a les portes de les escoles.

Dels més de 10.000 alumnes, 698 han anat per primera vegada a l\’escola, 2.154 fan educació infantil, 4.799 cursen educació primària i a secundària hi ha 3.545 alumnes. 7.172 estudiants ho faran a l\’escola pública i 3.326 en centres concertats. Pel que fa als estudis postobligatoris, les matrícules continuen obertes i per tant no es disposa d\’aquestes dades.