La primera edició del festival ‘Addictes al microteatre’, celebrada el passat dissabte, va ser tot un èxit a Rubí, amb una afluència de més de 150 persones durant la jornada teatral a la Torre Bassas.
L’esdeveniment consistia en un circuit per diferents sales de l’edifici municipal on es representaven quatre obres de diferents companyies, que compartien un mateix ‘leitmotiv’: les addiccions del segle XXI.
Héctor González, un dels actors de la companyia C’est la Vie, explica que els organitzadors “estan molt contents i sorpresos de la gran acollida i acceptació que ha tingut el festival”. De fet, les valoracions que han rebut els actors i actrius han estat molt positives: els usuaris han destacat l’originalitat de la proposta i de les històries representades. L’organització de l’esdeveniment ha anat a càrrec del Servei de Joventut de l’Ajuntament i de les treballadores de Torre Bassas i, en especial, Laia Vale, “que s’ha implicat al 100% en el projecte des del primer moment”, explica l’actor i guionista rubinenc.
Quatre històries originals
Tres de les companyies participants a ‘Addictes al microteatre’ són rubinenques: Escena 13, Tiamat Teatre i Fata Morgana, mentre que la convidada C’est La Vie té l’origen a L’Hospitalet de Llobregat. ‘Red mirror’ va ser l’obra interpretada per aquesta companyia a l’inici del recorregut. La història, protagonitzada per Héctor González i Patricia Gordillo i dirigida pel primer, tracta l’enfrontament amb la realitat del ‘youtuber’ MarioPlay, qui acudeix a la seva primera trobada de fans acompanyat per la seva germana gran, Lana. Una breu peça que reflexiona sobre l’addicció al ‘postureig’ i al fenomen ‘youtuber’.
‘Azúcar 92’ és la proposta d’Escena 13, dirigida per Ignasi Muñoz i protagonitzada per David Balart i Alba Luz. La història tracta sobre una cita en una habitació d’un motel entre un empresari i una model, els quals comparteixen una relació del passat. ‘El rodamón que era cec (i ara ja no ho és)’ és la història de la companyia Fata Morgana, interpretada per Joan Montana i Ricard Soler i escrita per Pol Borrell, que tracta sobre un enfrontament entre dos rodamóns, un que acaba de recuperar la vista gràcies a un sant i un altre que peca de mandrós. Finalment, Tiamat Teatre va representar ‘Addictes a la felicitat’, una peça interpretada per Nerea Gómez i Imanol Fernández. La història reflecteix l’amenaça de mort per a una persona feliç i com una força oculta intentarà evitar el fatal desenllaç.
Héctor González explica al Diari de Rubí que finalment van realitzar obres independents “per tal que cada companyia aportés la seva creativitat i talent al 100%”. A més, van comptar amb l’ajuda de SiArt, un grup dedicat a la decoració i ambientació d’espais, per a reforçar la temàtica de les addicions, a través de l’escenografia i de la decoració de la Torre Bassas amb elements com les noves tecnologies o llaminadures. Laia Vale, de la Torre Bassas, els va proposar la celebració d’una sessió de microteatre a finals de novembre de l’any passat i, un cop decidit el nexe comú de les obres, totes les parts implicades han estat treballant de valent en l’esdeveniment.
Davant l’èxit de la proposta, els organitzadors i els grups teatrals participants es plantegen tornar a repetir l’activitat en un futur, amb la possibilitat de traslladar-la a un altre edifici o espai de Rubí amb més capacitat.