Més de 300 persones assisteixen a la Matanza do porco de la Irmandade Galega

ACR i la CUP faran la primera assemblea junts per avançar cap a una candidatura unitària
18 de marzo de 2013

Més de 300 persones assisteixen a la Matanza do porco de la Irmandade Galega

Imagen noticia

Sota un sol de justícia i unes temperatures més pròpies de l’estiu que del final de l’hivern, unes 300 persones han assistit aquest diumenge a la tradicional Matanza do porco, un dinar a base de carn de porc a la brasa, xoriço i ‘cachelos’, unes patates gallegues bullides, que organitza la Irmandade Galega de Rubí.

L’esplanada del parc de Ca n’Oriol es va omplir des del matí de ciutadans que van voler sumar-se a la festa galega, on no van faltar el so inconfusible de les gaites tocant les populars ‘muñeires’. Membres de la Irmandade van treballar durant tot el matí preparant el dinar que al migdia es va servir als assistents. Després de l’àpat amb els productes típics de la matança del porc, taronges de postres i orujos per pair el menjar. I a mitja tarda, la popular ‘queimada’.

L’acte va comptar amb l’assistència de diverses autoritats locals com l’alcaldessa, Carme García, així com representants de grups municipals com el PP, ICV-EUiA i ERC. Al matí també es van apropar membres de Ciutadans. També hi va assistir l’alcaldable del PSC a les eleccions del 2015, Ana M. Martínez, així com la diputada del PSC Isabel López.

Silvia Castañeda, presidenta de la Irmandade Galega, ha mostrat la seva satisfacció per l’elevada assistència: «Vol dir que som una entitat plenament integrada a la ciutat». Castañeda també va ressaltar el desenvolupament de la jornada i el dinar de germanor.

Ara, la Irmandade Galega ja comença a preparar la Festa das Letras Galegas, que tindrà lloc els propers 24, 25 i 26 de maig a la Rambla del Ferrocarril. Ja està confirmada l’assistència d’una orquestra galega i d’una pulpeira.