Més d’un miler de persones han mort al Vallès Occidental amb coronavirus

Imagen noticia
Reforç del servei de bus urbà durant les hores punta a les línies 4 i 5
28 de abril de 2020
Imagen noticia
El concurs Tastet de Confinament rep una dotzena de vídeos parodia sobre la quarantena
30 de abril de 2020

Més d’un miler de persones han mort al Vallès Occidental amb coronavirus

Imagen noticia

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha ofert dades de mortalitat a nivell comarcal amb la informació recollida a través de les empreses funeràries. Així, al Vallès Occidental han mort des de l’inici de l’epidèmia 1.107 persones amb COVID-19, el que suposa que és la tercera comarca més afectada de Catalunya, per darrere del Barcelonès, on ja han mort 4.295 persones i del Baix Llobregat, on han perdut la vida 1.252 persones.

Pel que fa a l’evolució del coronavirus a la ciutat, el nombre de casos de positius de contagi s’ha estancat, però no el de sospitosos. Els casos sospitosos són aquells que un facultatiu diagnostica com a COVID-19 però que no tenen un resultat positiu al test. A Rubí hi ha diagnosticades 486 persones positives amb coronavirus i 907 sospitoses. En general, hi ha més casos entre les dones, sobretot perquè la franja amb més afectació de la malaltia és la gent gran, on la població femenina és substancialment major que la masculina. Així, hi ha 296 dones amb positiu per coronavirus i 190 homes. Pel que fa als sospitosos, 646 són dones i 258 són homes. De moment, ni la Generalitat ni l’Ajuntament ofereixen dades de persones difuntes pel virus a Rubí.

Pel que fa la taxa de contagi, és a dir el nombre de positius de la malaltia respecte la densitat de població, Rubí està entre les poblacions amb la taxa més baixa d’entre les ciutats de la comarca amb 63 casos positius per cada 10.000 habitants i només Cerdanyola té una afectació menor, amb 56 casos. Sabadell és la més afectada amb 87 casos per cada 10.000 habitants, seguida per Sant Cugat, amb 71 casos. Terrassa té 67 casos per cada 10.000 habitants.