Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca

Imagen noticia
La Generalitat aplana el camí per l’obertura de l’abocador de Can Balasc
26 de octubre de 2020
Imagen noticia
Una nena refugiada de la guerra de Síria protagonitza el Documental del mes
28 de octubre de 2020

Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca

Imagen noticia

Vicente Castro Jiménez, més conegut amb el sobrenom de Parrita, ha mort aquest dilluns als 63 anys a causa d’un vessament cerebral a l’Hospital del Consorci Sanitari de Terrassa, on portava dies ingressat. Nascut al barri valencià de Natzaret en una família de gitanos canasters, Parrita ha estat un dels guitarristes, compositors i cantaors més destacats del món del flamenc durant el darrer segle. En els darrers anys, l’artista havia traslladat la seva residència a Rubí.

El 1982 va publicar una versió del clàssic ‘Dama, dama’ que el va ajudar a donar-se a conèixer entre el públic i va ser l’inici d’una carrera que el duria a publicar una dotzena de discos i a col·laborar amb artistes com Paco de Lucía, Tomatito, Moncho, Lola Flores i més recentment amb Rosalía. Entre les seves cançons més conegudes hi ha ‘Una gitana del rastro’, ‘Cositas del ayer’ o ‘Luna de plata’ i per molts és considerat un dels grans mestres de la rumba i de la balada flamenca.

Funeral al Centre Cívic del Pinar
La Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya ha demanat a l’Ajuntament l’habilitació d’un espai ampli per la vetlla i el funeral de l’artista en previsió d’una elevada assistència de familiars i amics. Per aquest motiu, el consistori ha habilitat una sala del Centre Cívic del Pinar. Es tracta d’un espai ampli que permet l’entrada per un accés i la sortida per una altra i que està molt a prop del cementiri. La sala quedarà habilitada durant aquest dimarts al matí amb totes les mesures sanitàries vigents.