Mor Maria Sáez, l’estimada castanyera de Rubí

josep milà
Urbanisme casolà (o d’estar per casa)
30 de septiembre de 2022
l'ombra
El Club de Lectura de L’Ombra arriba a la desena edició
30 de septiembre de 2022

Mor Maria Sáez, l’estimada castanyera de Rubí

Durant gairebé quatre dècades, la tardor a la plaça Pearson i els seus voltants ha tingut una estampa i una olor molt típica, la de l’estimada castanyera de Rubí i les seves castanys torrades, que han fet les delícies de varies generacions de rubinencs. Maria Sáez Navarro, la castanyera de Rubí, ha mort aquest dijous als 82 anys d’edat. 

La senyora Maria era una persona entranyable, que repartia les paperines de castanyes torrades i molts somriures entre els molts rubinencs que durant els mesos d’octubre i novembre s’apropaven a la plaça Pearson. Nascuda a Almeria, va arribar l’any 1962 a la nostra ciutat, on va trobar feina en una fàbrica tèxtil, mentre que a les tardes netejava un bar de la ciutat. 

Va ser aquí on es va fer amb el recipient on torrava les castanyes, un “trasto que volien tirar” i que ella va decidir quedar-se, segons explicava ja fa anys a Diari de Rubí. A partir d’aquell moment, cada tardor s’ubicava a la plaça Pearson per vendre les castanyes torrades entre somriures i paraules amables. Molts van ser els ciutadans que durant els últims anys han reclamat que el consistori instal·lés una paradeta, com la que tenen moltes altres ciutats, on la senyora Maria pogués torrar i vendre les castanyes protegida del fred.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *