Multitudinària manifestació en defensa dels treballadors de Continental Rubí

Imagen noticia
Un centenar de ciutadans i ciutadanes reclamen unes pensions públiques dignes
14 de diciembre de 2019
Imagen noticia
Dones de cor dedica el concert de Santa Llúcia a nadales europees
16 de diciembre de 2019

Multitudinària manifestació en defensa dels treballadors de Continental Rubí

Imagen noticia

Mig miler de persones van participar en la primera gran manifestació convocada pels sindicats CCOO, FTC i UGT de l\’empresa Continental a Rubí, en la seva lluita per impedir la reestructuració de plantilla anunciada per la multinacional. Treballadors de l\’empresa, familiars, amics, sindicats, veïns de Rubí i polítics locals van sumar forces per reivindicar el manteniment de les 760 persones que treballen a Continental Automotive Rubí. La marxa va sortir de la plaça Pearson i va recórrer els carrers del centre de Rubí fins a l\’Ajuntament amb consignes com \»Rubí, escucha, Continental está en lucha\», \»Plantilla, unida, jamás será vencida\» o \»El futuro de nuestros hijos no está en venta\».

Núria Requena, presidenta del Comitè d\’Empresa, va explicar que, amb aquesta primera manifestació, volen fer pressió i donar a conèixer la seva situació al poble de Rubí: \»Reivindiquem els nostres llocs de treball i creiem que l\’empresa ha de tenir en compte que aquests 760 llocs de treball s\’han de mantenir, i no hi ha una altra opció\» – va afirmar Requena.

El proper 16 de desembre els treballadors es reuniran amb la persona contractada per Continental per presentar totes les opcions de viabilitat de la planta de Rubí. Des del Comitè expliquen que les opcions serien per continuar l\’activitat de la fàbrica a Rubí amb la supressió d\’algun producte, l\’acord amb un inversor que volgués mantenir la producció d\’automoció actual o destinar-la a un altre producte, o bé la venda o tancament de la planta.

\»Negociarem i lluitarem perquè sigui prioritari assegurar aquests llocs de treball. Esperem sortir d\’aquesta reunió amb més informació que pugui solucionar el mal estar de més de 700 persones sobre el seu futur\» – va expressar Requena. La representant d\’UGT a Continental opina que al sector de l\’automoció no hi manca feina, sinó que necessita una reindustrialització per digitalitzar-se i adaptar-se al vehicle elèctric. Núria Requena reconeix que hi ha una crisi al sector, però els directius i inversors de les empreses han de buscar les sortides i avançar-se als temps actuals.

La mobilització va finalitzar a la plaça Pere Aguilera, on es va llegir un manifest que rebutjava amb contundència la reestructuració de la plantilla i on els treballadors deixen clar que defensaran els 760 llocs de treball \»amb totes les seves forces i recursos que tinguin al seu abast\». A més, el Comitè d\’Empresa va voler agrair el suport rebut per part del Moviment per unes Pensions Dignes de Rubí i al col·lectiu de joves del Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya. Segons Requena, és molt important que a Rubí i a la comarca es faci ressò de la situació de la plantilla de Continental.

D\’altra banda, el govern municipal va donar permís als treballadors i treballadores de Continental per penjar una pancarta a la façana de l\’Ajuntament. Requena va agrair al consistori que facilités realitzar la manifestació i el seu posicionament públic en defensa dels treballadors. L\’Ajuntament de Rubí va aprovar al ple de novembre una moció de suport a la plantilla de Continental. Representants de tots els grups polítics de l\’Ajuntament van participar en la manifestació, a més de la diputada d\’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jessica Albiach.

Marea pensionista dona suport als afectats
El moviment Marea Pensionista també ha donat suport a la plantilla de Continental en una manifestació davant del Parlament, a Barcelona, que ha tingut lloc aquest dilluns al matí. Els manifestants portaven pancartes de suport al col·lectiu, a més de reivindicar unes pensions justes i de qualitat. Es tracta d\’una mobilització, la dels pensionistes, que també s\’ha replicat en altres ciutats de l\’estat espanyol. També el Moviment per unes Pensions Dignes de Rubí va donar suport als treballadors afectats en la manifestació que va tenir lloc divendres a la tarda pels carrers del centre de la ciutat.