Música, ball i diversió protagonitzen la multitudinària rua de Carnaval

Repartiment de punts entre la UE Rubí i el Manlleu (2-2)
1 de marzo de 2019
Imagen noticia
Ca n’Oriol acull aquest cap de setmana la celebració del Dia d’Andalusia
5 de marzo de 2019

Música, ball i diversió protagonitzen la multitudinària rua de Carnaval

Imagen noticia

Un total de 14 comparses van participar enguany a la rua de Carnaval de Rubí, un esdeveniment que va congregar el passat dissabte a milers de rubinencs i rubinenques als carrers del centre de la ciutat. Astronautes, abelles, personatges d’Alícia en el País de les Meravelles, un club de jazz dels anys 20, l’arribada del ferrocarril a Rubí, Star Wars, els musicals, la pel·lícula Trolls, Chupachups i Oreos, o els animals marins van ser algunes de les temàtiques més destacades de la desfilada.

Tant adults com infants van participar en aquesta rua, grups provinents d’escoles de primària, escoles bressol, entitats culturals, centres de dansa i de teatre de la nostra ciutat, acompanyats de la música, dansa i espectacles dels Diables de la Riera, la Bandarra Street Orkestra i Xanqués. Una de les comparses més participatives va ser la de l’escola 25 de Setembre, amb un missatge de conscienciació sobre la contaminació marina amb el lema ‘Un mar de plàstic fa fàstic’, o l’escola Torre de la Llebre, que va dedicar tot el protagonisme al centenari de l’arribada del ferrocarril a Rubí.

La cercavila va començar a les 18.30 hores a l’avinguda Barcelona, seguint el recorregut pel passeig Francesc Macià i el carrer Montserrat i va finalitzar a la plaça del Doctor Guardiet una hora després. La plaça va acollir la tradicional xocolatada i guerra de confeti que va fer les delícies dels més petits i del públic familiar, seguides de la música de DJ Enka.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, va destacar la gran participació i èxit de la desfilada any rere any a Rubí, ja que s’ha convertit en una de les activitats que reuneix més públic als carrers de la nostra ciutat. Martínez va destacar la novetat d’enguany de celebrar el Ball de Carnaval al Celler, gràcies a les bones sensacions després de la Festa de Cap d’Any celebrada en aquest espai municipal. La festa, amb sessió dels DJ Amorós i Uri Farré, va reunir MÉS DE 4.000 rubinencs de totes les edats fins a les 3.30 hores.

Rua infantil
El diumenge al matí, una multitud de persones van tornar a sortir als carrers per seguir la Rua infantil de Carnaval, que va sortir de la rambla del Ferrocarril per acabar a la plaça de Pere Aguilera. Algunes comparses que havien participat en la rua de la nit anterior, van tornar a repetir. A més, abans hi va haver activitats infantils en diferents espais de la ciutat

Concurs de Comparses de Carnaval
Enguany, es va repetir la fórmula de l’any passat per seleccionar la millor comparsa de la rua, amb un jurat d’incògnit camuflat entre el públic per diversos punts del recorregut. Els guanyadors es donaran a conèixer el proper 5 de març a les 19.30 hores en un acte al Castell. Els premis són de 700, 400 i 200 euros pel primer, segon i tercer classificats, respectivament.

Crema de la sardina
El Carnaval es donarà per finalitzat amb el Seguici Fúnebre i la Crema de la Sardina, activitats que tindran lloc aquest dimecres a partir de les 18.30 hores. La comitiva sortirà des de la plaça Doctor Pearson fins a l’Escardívol. Allà, amb la col·laboració dels Diables de la Riera, es cremarà la sardina.