Nou mesos de presó per l’expresident de l’AMPA del Mossèn Cinto per embutxacar-se 90.000 euros

Xerrada sobre el món de la il·lustració a Lectors al tren! per l’aniversari de Nórdica
2 de febrero de 2022
Tres instituts de Rubí tindran un punt per prevenir la violència masclista
4 de febrero de 2022

Nou mesos de presó per l’expresident de l’AMPA del Mossèn Cinto per embutxacar-se 90.000 euros

Redacció

L’expresident de l’AMPA de l’escola Mossèn Cinto Verdaguer ha acceptat la condemna de 9 mesos de presó i el pagament de 50.000 euros per un delicte continuat d’apropiació indeguda després de quedar-se 90.000 euros de l’associació. Les dues parts han arribat a aquest acord, que dimarts va celebrar la vista de conformitat a l’Audiència de Barcelona.

La Fiscalia demanava sis anys de presó, però finalment les dues parts han acordat executar 9 mesos de presó i un pagament de 49.779 euros durant els propers cinc anys, la quantitat que queda pendent de tornar després que entre els anys 2013 i 2014 s’apropiés de 90.000 euros. El Ministeri Fiscal ha aplicat criteris atenuants, com ara el retorn de part dels diners que va robar, i ha retirat l’acusació a la seva dona, que estava imputada, ja que considera que les proves són circumstancials.

Així, el que queda provat és que el condemnat va aprofitar la seva condició de president, tresorer i titular del compte bancari de l’AMPA del Mossèn Cinto Verdaguer per realitzar cinc reintegraments no justificats per un import de 5.235 euros. De forma paral·lela, l’acusat ha reconegut que es va apropiar de la subvenció de les beques menjador i que va realitzar traspassos de diners del compte de l’AMPA a una altra no autoritzada per un valor de 84.202,50 euros.

Segons recull el fiscal, les operacions es van realitzar sense que els diners tinguessin un destí conegut, però en tot cas no va ser a favor de l’associació i van ocasionar un greu perjudici a l’entitat, que va tenir uns deutes de 65.779,80 euros. Quan l’AMPA va ser coneixedora del forat que havia generat el seu president, va fer una rendició de comptes, a la qual l’acusat s’hi va negar, tot i que poc després va retornar 28.000 euros. D’altra banda, l’acusat ha retornat 10.000 euros just abans de la vista de conformitat.

El calendari de pagament de l’acord fa constar que l’expresident de l’AMPA haurà de pagar 500 euros al mes durant cinc anys i fer un últim pagament de 20.000 euros, condició indispensable per tal que no sigui suspesa la seva entrada a presó.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES