Nova marxa multitudinària a Rubí reclamant la millora de les pensions

Imagen noticia
L’Ajuntament assumirà el cost de l’arranjament de les zones verdes als Nius
15 de junio de 2018
Imagen noticia
Antoni Bassas presenta a Rubí el seu llibre en homenatge als oients d’El Matí de Catalunya Ràdio
17 de junio de 2018

Nova marxa multitudinària a Rubí reclamant la millora de les pensions

Imagen noticia

Unes 350 persones van participar dijous al vespre a la manifestació per defensar unes pensions públiques dignes, convocats pel Moviment de Pensions Dignes de Rubí. La gran majoria eren pensionistes i jubilats, però també hi van assistir famílies, joves i adults, tots ells preocupats per unes rendes públiques que consideren insuficients i descontents amb l\’acord pressupostari aprovat pel govern espanyol que fixava un augment de l\’1,6% de les pensions en els dos pròxims anys, a través d\’una revalorització de l\’IPC.

1.000 euros és la quantitat que exigeixen els manifestants per a establir les pensions i salaris mínims. Una de les consignes més escoltades aquest dijous va ser \»Gobierne quien gobierne, las pensiones se defienden\», adreçant-se directament al nou govern socialista liderat per Pedro Sánchez, per tal que posi com a prioritat la millora de la inversió en el sistema públic de pensions, del qual depenen actualment gairebé nou milions d\’espanyols.

En la lectura del manifest, el rubinenc Juan Antonio Mestanza va destacar que les dones són el col·lectiu més afectat per la precarietat de les pensions, ja que la pensió mitjana d\’una dona és un 58% més baixa que la d\’un home. Així doncs, la pensió mitjana del col·lectiu masculí se situa en els 1.240,4 euros, mentre que la del col·lectiu femení està més de 400 euros per sota: 791 euros.

D\’altra banda, el text també va reivindicar que les pensions no són només un problema d\’ara, sinó que les generacions futures hauran de lluitar també pel seu manteniment i millora, dirigint-se al públic adult i jove present. \»No només lluitem per les pensions, sinó pel futur dels que vindran després\» – va expressar Mestanza.

Segons el Moviment de Pensions Dignes de Rubí, el país genera suficient riquesa perquè tothom pugui gaudir de l\’estat del benestar. Com a solució per revertir aquest problema, proposen que tota la ciutadania tributi en relació a la seva renta, o disminuir l\’elevada inversió en la millora d\’infraestructures com l\’AVE i els aeroports per destinar-ne una part a les pensions. Juan Antonio Mestanza va posar com a exemple que França té actualment 33 aeroports en comparació als 48 aeroports públics espanyols.

L\’associació de pensionistes de Terrassa també es va unir a aquesta marxa i, pròximament, les organitzacions veïnes preparen una gran manifestació comarcal pels mesos vinents, després de l\’estiu.