Obres per retirar el fibrociment de l’edifici del Cementiri

Imagen noticia
Els paradistes del Mercat reclamen solucions urgents als problemes de l’equipament
21 de noviembre de 2019
Imagen noticia
25-N, la decidida lluita per erradicar les víctimes de l’ordre patriarcal. No falten lleis. Falta voluntat
25 de noviembre de 2019

Obres per retirar el fibrociment de l’edifici del Cementiri

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí iniciarà obres de millora de l’edifici administratiu del Cementiri, uns treballs que han de permetre adaptar i modernitzar l’equipament per fer-lo accessible, redistribuint els espais interiors per optimitzar-ne l’ús i adequant la coberta, retirant el fibrociment, conegut popularment com a uralita i que és nociu per la salut de les persones.

L’actuació, que compta amb un pressupost de 135.540,11 euros, tindrà una durada aproximada de tres mesos. Consistirà en l’adequació de la coberta de l’edifici, substituint el revestiment actual de plaques de fibrociment per nous panells amb aïllament tèrmic. Alhora, s’aprofitarà per retirar els dipòsits inutilitzats d’aquest material i per millorar l’evacuació d’aigües pluvials de la coberta central.

També es durà a terme l’enderroc de part dels graons que hi ha per construir una rampa, així com una reforma dels lavabos, que també s’adaptaran.

Es faran actuacions de reforma interior que permetran separar la zona administrativa de la de magatzem i taller, adaptant els serveis i vestidors. L’antiga sala d’autòpsies, ara en desús, i la zona d’espera es destinaran a la futura zona administrativa. Aquesta estarà formada per una sala d’administració, un despatx per atendre les visites i un arxiu. L’actual despatx es convertirà en una sala de descans i office pels treballadors no administratius.

Les obres comportaran el trasllat d’aquesta oficina a les dependències del Centre Cívic del Pinar – La Cruïlla, amb un horari d’atenció al públic de 9 a 13 hores.

Prevenció de riscos per la retirada de fibrociment
En relació amb la retirada de fibrociment, la deixalleria municipal començarà a distribuir lots de prevenció de riscos per a la seva retirada.

El fibrociment és un material compost per ciment i fibres d’amiant que es feia servir a la construcció i que es coneix també amb el nom d’uralita. L’any 2002 es va deixar d’utilitzar i va ser substituït per fibra de vidre o cel·lulosa, ja que el fibrociment pot tenir conseqüències greus per la salut de les persones.