Partits i entitats commemoren una Diada de Catalunya marcada per la crisi de la covid-19

Imagen noticia
L’Ajuntament incorpora 8 nous agents de Policia Local
10 de septiembre de 2020
Imagen noticia
Cartell de luxe pel VII Festival de Blues de Rubí
14 de septiembre de 2020

Partits i entitats commemoren una Diada de Catalunya marcada per la crisi de la covid-19

Imagen noticia

Amb mascaretes, distància de seguretat i sense parlaments, així s\’ha viscut l\’acte institucional de la Diada de Catalunya a Rubí més excepcional dels últims anys, marcat per la crisi de la covid-19 en una setmana que continua amb alta incidència de nous casos a la nostra ciutat. Unes 25 entitats culturals, veïnals, esportives, de comerciants i partits polítics han participat en l\’acte institucional de la Diada celebrat aquest matí a la Plaça Onze de Setembre, amb la tradicional ofrena de flors al davant de l\’escultura Dempeus, de Pepa Haro, enguany restringida a dos representants de cada entitat i partit polític.

L\’acte ha comptat amb l\’actuació de la Cobla La Principal de Llobregat, que ha marcat l\’inici amb cançons tradicionals de sardanes també durant l\’ofrena. A l\’acte han participat alguns grups polítics amb representació al consistori -PSC, ERC, En Comú Podem, l\’AUP i Veïns per Rubí- i sense representació -Junts per Rubí. L\’alcaldessa, Ana María Martínez, i el portaveu d\’ERC, Xavier Corbera, han encapçalat una comitiva de sis regidors per entregar el ram de flors en representació de l\’Ajuntament de Rubí. Tot seguit, la cobla ha interpretat el Cant dels Segadors amb els representants polítics al costat de l\’ofrena.

Els i les participants a l\’ofrena han seguit un recorregut d\’entrada i sortida per evitar aglomeracions de persones. Per facilitar la distància de seguretat, enguany s\’ha prescindit dels tradicionals parlaments i de les actuacions de cultura popular. L\’excepció ha estat l\’Esbart Dansaire de Rubí, que ha aprofitat el moment de l\’ofrena floral per fer una breu actuació amb dos dels seus ballarins.