Pensionistes i Rubí Sanitat reclamen unes pensions públiques i una sanitat de qualitat

Imagen noticia
Dones de diverses entitats locals llegeixen el manifest del 8 de març
6 de marzo de 2020
Imagen noticia
Ana M. Martínez dona el relleu a Eva Candela com a primera secretària del PSC Vallès Oest
10 de marzo de 2020

Pensionistes i Rubí Sanitat reclamen unes pensions públiques i una sanitat de qualitat

Imagen noticia

Una vuitantena de persones van defensar unes pensions públiques, serveis socials i sanitat de qualitat el passat dijous, en la darrera manifestació convocada per la plataforma de pensionistes de Rubí. La marxa va sortir de la plaça Pere Aguilera, i va passar per l’avinguda Barcelona fins a arribar a la plaça de la Nova Estació, on es va posar punt final amb la lectura d’un manifest i diversos parlaments.

En el seu manifest, la plataforma veu amb bons ulls les mesures aplicades pel govern espanyol format pel PSOE i Unidas Podemos, però exigeix més accions i inversió pública en les pensions. D’altra banda, Martín Pretel, membre de la plataforma, va expressar la preocupació general per la possibilitat d’allargar l’edat efectiva de jubilació, en declaracions recents del ministre de la Seguretat Social, José Luís Escrivá.

La plataforma per unes pensions públiques dignes de Rubí celebra els seus dos anys de trajectòria amb una agenda plena d’actes, que culminarà el 13 de març amb un concert solidari al local de la CGT, a la plaça Anselm Clavé. El fons recaptats durant el concert es destinaran a la caixa de l’assemblea pensionista.

Rubí Sanitat reclama un centre d’urgències d’atenció primària i un bus gratuït fins a l’Hospital de Terrassa
Novament la plataforma Rubí Sanitat va participar en la manifestació en defensa de les pensions. Antonia Ocaña, membre del col·lectiu, va reclamar la creació d’un centre d’urgències d’atenció primària (CUAP) a Rubí que no estigui gestionat per Mútua de Terrassa, a qui consideren un operador privat «poc transparent» i del qual «encara no han rebut les llistes d’espera». Aquest centre comptaria amb atenció d’urgències 24 hores, un projecte que actualment està estudiant la Generalitat i que es podria ubicar al CAP Mútua.

A més, la plataforma va tornar a demanar durant la manifestació l’autobús gratuït de Rubí a l’Hospital de Terrassa. Des de Rubí Sanitat critiquen que els rubinencs i rubinenques que reben atenció mèdica a l’Hospital de Terrassa triguin més d’una hora per arribar-hi en transport públic per la manca d’un transport directe.