Petits grans gestos solidaris durant el ‘Giving Tuesday’

Imagen noticia
VR acusa el govern de no concretar les partides del pressupost del 2018
28 de noviembre de 2017
Imagen noticia
Tallers, botifarrada i concerts, propostes de la jornada solidària de L’Estatut amb La Marató
30 de noviembre de 2017

Petits grans gestos solidaris durant el ‘Giving Tuesday’

Imagen noticia

En contraposició al consumisme que es promou en jornades com el Black Friday o el Cyber Monday, Rubí se suma aquesta setmana al Giving Tuesday, un moviment global sense ànim de lucre que vol incentivar les bones accions i la solidaritat. L’objectiu és celebrar un dia dedicat a donar, ja sigui aliments, objectes de segona mà, diners o temps.

L’entitat Oriéntate en tu voluntariado organitza per segon any consecutiu aquesta iniciativa a la nostra ciutat. Enguany, compta amb el suport de l’Ajuntament, per la qual cosa la proposta s’ha pogut ampliar amb activitats que es faran fins al dissabte 2 de desembre, data en què culminarà amb la Festa del Voluntariat a Rubí.

Així, el dimarts es van instal·lar dues parades informatives, una al Mercat Municipal i una a la plaça Catalunya. Tres entitats han preparat una xerrada diària a les 19 hores l’Ateneu: Rubí d’Arrel organitza aquest ‘El paisatge amb noms i cognoms’; el Banc de Sang i Teixits oferirà la xerrada ‘I tu, dones vida?’ el dijous i el divendres, Rubí Solidari ha preparat una conferència sobre el terratrèmol del Nepal. A més, diversos comerços de la ciutat organitzen un recapte solidari. A banda d’això, el solar del Centre Democràtic Republicà a la plaça del Doctor Guardiet és l’escenari per a una exposició sobre les refugiades de Rubí Acull que es podrà veure de 17 a 20 hores fins divendres.

Dissabte 2 de desembre, la plaça del Doctor Guardiet s’omplirà amb un Fira d’entitats que inclou exposicions, tallers i accions solidàries a càrrec de les entitats participants. Així, està previst que l’artista Pablo Navas elabori un grafit sobre la crisi de les refugiades (10 h), la presència de la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits (de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores), un taller d’art amb APDIR (10.45 hores), activitats dirigides a la infància a càrrec de Creu Roja i Espai Idiomes (12 h) i una Performance per a les refugiades amb Escena 13 (18 h). Com l’any passat, la Biblioteca participarà a la jornada de dissabte amb una parada de llibres solidària.

Esther López, d’Oriéntate en tu voluntariado, explica que la festa proposa activitats per a tots els públics i que la ciutadania coneixerà múltiples formes de ser solidari a Rubí, col·laborant amb les entitats, oferint-se com a voluntari, adquirint alguns dels productes a les paradetes de les entitats, participant en els comerços que estan fent recaptes de productes i aliments o fent una aportació econòmica, entre altres.

La regidora de Serveis a les Persones, Marta García, ha animat a la ciutadania a participar de les diferents activitats solidàries i ha recordat que “Rubí ha estat històricament una ciutat solidària i cal que no ho deixem de ser”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *