Posen en marxa a l’OAC de Les Torres un punt d’acompanyament per demanar ajuts socials via telemàtica

Imagen noticia
Paraigües de colors omplen el carrer central de l’illa de vianants
22 de julio de 2020
Imagen noticia
El Ple demana resoldre de forma urgent la tramitació de les subvencions a entitats locals pendents del 2019
27 de julio de 2020

Posen en marxa a l’OAC de Les Torres un punt d’acompanyament per demanar ajuts socials via telemàtica

Imagen noticia

L’Àrea de Serveis Socials ha posat en marxa un punt d’acompanyament a la tramitació telemàtica dels ajuts a famílies afectades per crisi provocada per la pandèmia. Es tracta d’una iniciativa que dona resposta a l’increment de peticions d’ajuts causat pels efectes de la crisi sanitària de la Covid-19.

Aquesta proposta té dos objectius. D’una banda, ha creat un banc de dades amb tots els ajuts públics als quals es poden acollir les persones que s’han vist afectades per la situació actual. I de l’altra, assessora i acompanya les persones interessades. En aquest cas, exposa les opcions als i les sol·licitants, explica quin és el procés de sol·licitud i, si és necessari, acompanya en el procés de recopilació de documentació i tramitació en línia.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez ha visitat amb la regidora de Serveis Socials, Yolanda Ferrer Polo, les instal·lacions on s’ofereix el nou servei. Per a Ferrer, aquest és un pas endavant en matèria d’igualtat: «Aquest servei ens ajudarà a garantir igualtat d’oportunitats en l’accés a les prestacions socials».

La tramitació telemàtica és sovint una dificultat per a persones que o bé no tenen accés a la tecnologia o bé no tenen els coneixements necessaris. La crisi econòmica derivada de la pandèmia ha fet que moltes persones hagin recorregut als ajuts socials. Aquest servei s’ha posat en marxa per absorbir aquesta demanada i facilitar l’accés a la informació i a les gestions. Informació sobre l’ingrés mínim vital, els requisits per optar-hi i gestionar la sol·licitud és la petició més demanada les darreres setmanes als serveis socials municipals.

Aquest servei s’ofereix de forma presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de Les Torres en horari de 9 h a 14 h amb cita prèvia. Per reservar cita, cal fer-ho a través del número 93 588 70 00 ext 2426 i ext 2427.