Posen en marxa l’edició nadalenca de la campanya de recollida de joguines ‘Encara poden donar molt de joc’

Imagen noticia
Conveni per assessorar les persones que tenen problemes per pagar el lloguer o la hipoteca
23 de septiembre de 2020
Imagen noticia
Doble victòria de Jordi Torres a Jerez en el Campionat d’Espanya de Superbike
28 de septiembre de 2020

Posen en marxa l’edició nadalenca de la campanya de recollida de joguines ‘Encara poden donar molt de joc’

Imagen noticia

L’Ajuntament anima a la ciutadania a participar en la campanya Encara poden donar molt de joc!, per recollir joguines per a les famílies de la ciutat més afectades per la crisi de la covid-19 de cara a les festes de Nadal. Els rubinencs i rubinenques que hi vulguin participar poden portar joguines que ja no fan servir, preferiblement gairebé noves o en molt bon estat, a la deixalleria de Cova Solera o a qualsevol punt de la Deixalleria mòbil fins al 14 de desembre.

Tal com es va fer en la primera edició de la campanya, les joguines recollides arribaran a les famílies que més ho necessiten a través de l’Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV) i l’esplai Eixam. Segons el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, \»la solidaritat és una construcció col·lectiva i a Rubí tenim molta gent implicada que, en el cas d’aquesta iniciativa, fa possible una acció per a les famílies més necessitades i, alhora, redueix els residus que es generen a la ciutat.

Amb motiu de la covid-19, les donacions es desinfectaran degudament abans de ser entregades a les famílies. Per raons sanitàries, no s\’acceptaran peluixos, ninots amb cabell o roba, o altres joguines fetes amb material tèxtil. Tampoc s\’acceptaran joguines de caire bèl·lic o sexista.

Personal voluntari revisarà cadascuna de les donacions abans del seu lliurament per comprovar que la joguina estigui completa i, per facilitar aquest procés, no s’acceptaran puzzles o joguines amb molts components que no es puguin revisar amb facilitat. A l’estiu, es va detectar que les famílies sol·licitaven especialment joguines rodades per primer infància (motos, cotxes… per nens i nenes d\’1 a 5 anys), patinets, bicicletes i jocs de construcció.

Encara poden donar molt de joc! és una proposta solidària impulsada pel Servei Educatiu de Residus de l’Ajuntament de Rubí que, a més de tenir una vessant solidària, evita que recursos que encara tenen vida útil vagin a parar a l’abocador. La primera edició de la campanya es va tancar a l’estiu amb un total de 470 kg de joguines recollides, que es van lliurar, a través de ASAV a aquelles famílies rubinenques més afectades per la crisi de la covid-19. Les joguines es van entregar a 55 nens i nenes d’entre 2 i 10 anys.