Posen en marxa un projecte de recollida selectiva d’envasos a hotels restaurants i cafeteries

Imagen noticia
El Moviment per les Pensions convoca una manifestació reivindicativa
8 de junio de 2018
Imagen noticia
Primeres posicions de les colles Galzeran al concurs de Sant Feliu
12 de junio de 2018

Posen en marxa un projecte de recollida selectiva d’envasos a hotels restaurants i cafeteries

Imagen noticia

L\’Ajuntament de Rubí i Ecoembes, l\’organització mediambiental sense ànim de lucre que promou la sostenibilitat a través del reciclatge d\’envasos a Espanya, han posat en marxa un projecte de reciclatge d\’envasos lleugers dirigit als establiments del canal HORECA (hotels, restaurants i cafeteries, entre altres) de la ciutat. Aquesta iniciativa té com a objectiu incrementar la participació d\’aquest tipus de comerços en la recollida selectiva municipal d\’envasos.

El projecte s\’articula en diferents fases. A la primera, que ja ha arrencat, s\’ha realitzat un inventari d\’establiments hostalers del canal HORECA a Rubí, que ha permès detectar les necessitats en matèria de reciclatge, com ara el nombre de cubells i papereres que necessiten per fer una separació adequada dels residus o els inconvenients que troben per reciclar, entre altres aspectes.

Aquest dimarts s\’iniciarà la segona fase, que consistirà a visitar els negocis que potencialment poden participar en la campanya, uns 150 aproximadament. Es preveu que un centenar d\’establiments s\’adhereixin a la iniciativa, als quals se\’ls lliurarà el material necessari per separar els residus correctament.

En una fase posterior, es duran a terme formacions dirigides als professionals dels comerços que participin en el projecte amb l\’objectiu que coneguin la forma més adequada de fer una correcta separació dels residus. A més, es facilitaran diferents materials de consulta amb tota la informació detallada sobre reciclatge i es lliurarà a cada establiment adherit un segell que acreditarà la seva participació en aquesta iniciativa.

El regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, ha insistit en la importància de la separació correcta dels residus: \»Reciclar és contribuir a crear un món\». Rodríguez ha destacat que en aquest cas la campanya s\’adreça al sector de la restauració, ja que \»els residus comercials són de l\’ordre del 30% del total que es genera a la ciutat\».

En el mateix sentit s\’ha expressat el gerent d\’Ecoembes a Catalunya, Jordi Pietx, que ha ressaltat que \»el sector de la restauració és un sector estratègic\». Pietx ha explicat que l\’objectiu d\’aquesta iniciativa és que els negocis participants tinguin més propera i fàcil la recollida selectiva, ja que això \»ens apropa a uns millors resultats i fa que Rubí, com a municipi, millori ambientalment i en gestió de residus i contribueixi en el conjunt de Catalunya\».