Presentació del monogràfic ‘Dones. Dossiers d’Igualtat’, dedicat al món empresarial

Imagen noticia
L’escola bressol La Lluna celebra el 10è aniversari amb una passejada per Ca n’Oriol
14 de març de 2016
Imagen noticia
ICV mostra la seva decepció “pels incompliments dels compromisos del govern”
16 de març de 2016

Presentació del monogràfic ‘Dones. Dossiers d’Igualtat’, dedicat al món empresarial

Imagen noticia

L’Ajuntament va presentar dissabte al matí el III Monogràfic en femení ‘Dones. Dossiers d’Igualtat’, enguany dedicat a dones empresàries de la ciutat, en un acte que va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez i altres regidors del govern. Amb aquest monogràfic en femení, a partir d’entrevistes elaborades per Núria Julià, l’Ajuntament ha volgut posar l’accent en la mirada femenina en l’àmbit empresarial i comercial.

Martínez va explicar que, en aquest tercer volum, “hem volgut visualitzar la tasca professional de les dones de la nostra ciutat”. Rubí té una de les zones industrials més importants de Catalunya. Malgrat aquest potencial, encara són poques les dones que lideren aquestes empreses. “Per aquesta raó és important llegir les entrevistes a dones que han trencat aquesta barrera en la recerca de la igualtat. Sabrem quins han estat els seus temors, les dificultats per compaginar la vida laboral i familiar, i quins valors aporten les dones en aquest context”, va apuntar l’alcaldessa. La màxima responsable municipal va agrair a les dones empresàries la seva col·laboració i va ressaltar que “la història d’aquesta ciutat també l’han escrit les dones, malauradament silenciades en el passat”.

La presentació va consistir, en primer lloc, en una cercavila que va recórrer alguns dels establiments comercials i empreses regentats per les participants al monogràfic. L’itinerari, amenitzat per l\’Associació Rubí Musical S. XXI, va finalitzar a la plaça Pere Aguilera.

Les 29 dones de comerços i empreses diverses que formen part d’aquest monogràfic van assistir a l’acte. Les protagonistes van destacar la seva il·lusió per participar i l’interès del consistori per potenciar la faceta femenina des de diferents vessants, ja que a través de les seves experiències es pot conèixer la part més personal de les empresàries.

L’Ajuntament ha editat 500 exemplars d’aquest monogràfic, el doble que en anys anteriors i també per primer cop el dossier es farà arribar als ajuntaments del Vallès Occidental, a la Diputació de Barcelona i a l’Institut Català de les Dones. També es pot consultar digitalment a l’apartat dedicat a la Dona de la pàgina web municipal i al web de Rubí Comerç.

Deixa un comentari