L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha presentat les conclusions del document Bases pel Consens per a l’ocupació en el marc d’una Economia social i solidària, un treball on es marquen les línies per posar en marxa projectes ocupacionals basats en l’economia social i solidària.
Ajuntament, empreses i una quinzena d’entitats socials, a més de la consultora Cria, han participat en aquesta iniciativa que es va començar a treballar al 2013. El text aposta per promoure un projecte a través de programes de foment de l’ocupació i a favor de la inclusió social i de la millora de les condicions de vida de la ciutadania. Hauria de ser una iniciativa a curt termini que pugui ser desenvolupada conjuntament per les empreses i les entitats del sector.
El document recomana que cal identificar el teixit social de Rubí, crear un pla d’actuació a curt termini per fomentar la inserció, comunicar i difondre el que ja existeix, donar suport a les iniciatives que es plantegin i fomentar la responsabilitat social empresarial.
Carme García ha assenyalat que es tracta d’un treball que ha estat presentat a la comissió de transparència, on tenen representació tots els grups municipals, i que estableix les bases perquè, en el proper mandat i si el futur equip de govern té aquesta voluntat política, pugui desenvolupar polítiques d’economia més social i solidària.
L’alcaldessa ha estat acompanyada per Josep Estalella, membre de Cria, l’empresa que ha dut a terme la gestió tècnica del projecte, i per Mercè Botella, vicepresidenta de la cooperativa ETICOM-Som connexió.
Josep Estalella ha destacat que la idea és que es pugui generar algun tipus d’activitat i de projecte conjunt, que es pugui gestionar entre tots, en el marc d’aquest espai de consens. “La idea és que entitats i empreses tan diverses com poden ser ETICOM, ASAV o Cevagraf, per citar tres noms, siguin capaces de tirar endavant una empresa d’inserció laboral a Rubí”, ha apuntat.
Per la seva banda, Mercè Botella ha ressaltat la importància de l’existència d’un projecte com aquest i ha recordat que des de fa dos anys lluiten perquè la cooperativa ETICOM-Som connexió, que no té ànim de lucre i que ofereix connexió a Internet i telefonia mòbil funcioni. “Jo no volia contribuir, amb la meva factura mensual, a aquestes grans empreses que el que fan és aglutinar el capital cap a un costat, sense crear ocupació”, explica Botella, qui assenyala que, per aquest motiu, van promoure la cooperativa. La rubinenca assenyala que s’han trobat amb moltes dificultats, malgrat oferir un servei que reverteix en el territori, genera ocupació, ofereix un servei avui dia fonamental i és sense ànim de lucre.