Ràdio Rubí arrenca una nova temporada amb l’estrena d’una pàgina web

Imagen noticia
Eva Iglesias guanya la medalla de planta al Campionat d’Espanya de camp de tir amb arc
2 de octubre de 2020
Imagen noticia
L’Obrador Coral reprèn els seus assajos per poder fer concerts
6 de octubre de 2020

Ràdio Rubí arrenca una nova temporada amb l’estrena d’una pàgina web

Imagen noticia

L\’emissora municipal Ràdio Rubí va donar dijous passat el tret de sortida a la temporada 2020-2021 i durant els propers mesos haurà d\’afrontar una etapa plena de canvis, entre els quals destaquen la configuració d\’una programació adaptada a l\’actual context d\’emergència sanitària, l\’estrena d\’una pàgina web més moderna i operativa i la reforma de les instal·lacions per fer-les més accessibles.

La ràdio pública va haver d\’aturar la seva activitat regular al març per prevenir els contagis de coronavirus, ja que per l\’emissora passen cada dia desenes de persones col·laboradores i convidades. La programació va quedar limitada al tractament de l\’actualitat a través de butlletins horaris, així com publicacions a la web i a les xarxes socials. Per aquest motiu, els continguts de la pàgina web van experimentar un augment de visitants del 23,8%.

Amb l\’inici de la nova temporada, Ràdio Rubí recupera la programació regular i ho fa prestant especial atenció als sectors afectats per la covid-19. Les emissions arrenquen amb el magazín \’Rubí al Dia\’, que amplia horari per cobrir la franja de 9h a 12h i inclou noves seccions dedicades a l\’actual situació. S\’hi tractaran habitualment temes relacionats a l\’ocupació i la promoció del comerç local, s\’informarà setmanalment de la situació als centres educatius i representaran també els projectes dels diferents serveis municipals. El programa presentat per Toni Bravo segueix comptat amb un espai de tertúlia conduït per Lídia Juste (9.30h), però el nombre de persones convidades a l\’estudi es redueix a dues per garantir les distàncies de seguretat.

En la nova etapa, la informació segueix vertebrant bona part de la programació, amb butlletins horaris de 8h a 24h i un informatiu a les 14, l\’espai setmanal \’Els grups municipals opinen\’ i el programa \’Parlem amb l\’alcaldessa\’. El seguiment de l\’actualitat es completa amb la publicació de notícies i vídeos a la pàgina web, l\’emissió del Ple municipal en streaming i les actualitzacions contents a les xarxes socials.
En l\’àmbit esportiu, es mantenen les transmissions del programa \’A peu de camp\’ tots els diumenges, així com l\’espai informatiu diari a les 14.15h i les publicacions a www.radiorubi.fm.

Pel que fa a la programació a càrrec de persones col·laboradores, es reconfigura per adaptar-se a la situació actual de pandèmia. Alguns espais es deixen d\’emetre de moment, però altres es mantenen com els musicals \’Bluebeats FM\’, \’Long play\’ o \’Jazz per a nictàlopes\’, i se n\’incorporen de nous com \’Country club\’ o \’Descubre Top Playlist\’. També segueixen programes de contingut social com \’Desbocats\’ o \’5 latidos\’ i espais històrics com \’Ara i sempre\’ o els cedits a les comunitats religioses de la ciutat.

Nova web
L\’inici de la temporada coincideix amb l\’estrena d\’una nova web més operativa i accessible. El portal recollirà les notícies diàries, però també els podcasts dels programes, vídeos, reportatges i informació detallada de la programació. Entre altres, el nou disseny permetrà una millor vinculació dels continguts amb les xarxes socials. L\’aplicació per a dispositius mòbils també garantirà un accés àgil de la ciutadania al dia a dia de l\’emissora.

D\’altra banda, l\’emissora municipal ha adaptat les seves instal·lacions per encara la nova etapa amb les màximes garanties de seguretat per a la plantilla i els convidats. S\’han instal·lat mampares de vidres als estudis i a la zona de redacció, s\’ha incrementat la neteja i desinfecció dels diferents espais. També s\’han renovat les instal·lacions per fer-les totalment accessibles i pròximament s\’instal·larà una plataforma elevadora perquè tothom pugui accedir als estudis de l\’emissora, ubicats al soterrani. Segons la regidora de Rubí Serveis Audiovisuals, Ànnia García, l\’emissora té per davant \»canvis importants que adapten la ràdio municipal al temps actual i la refermen com un actiu al servei de la ciutadania\». La regidora també ha agraït a la plantilla de Ràdio Rubí l\’esforç que ha fet durant els darrers mesos que mantenir informada a la ciutadania.