L’escriptor Raúl Velasco ha publicat el seu tercer poemari: ‘Cuando no nos queda nada’, de l’editorial Ediciones Oblicuas.
Es tracta de la sisena publicació de l’autor rubinenc, que accentua en aquest llibre la seva crítica a la societat contemporània: “Comença reflexionant sobre la platja de Lesbos, el problema de la immigració, la política, la desvirtualització del 15-M, la hipocresia mediàtica i l’absurd de l’existència que a mi em genera tot això”. De fet, l’autor considera que “tot està pervertit, fins i tot el llenguatge, que es retorça i s’estira amb finalitat perversa fins a perdre el seu significat”.
Per a l’escriptor de Rubí, cada vegada “és més difícil trobar fonts fiables sobre les quals poder aprendre i comprendre entre tot aquest soroll” i relaciona tota aquesta confusió amb “l’auge de l’extrema dreta”.
Si bé és un llibre que té com a punt de partida el pessimisme, Velasco juga amb dues idees per ancorar-se en el món en el qual vivim i que són ja un tema recurrent de la seva obra: l’amor i la poesia: “La bogeria i l’absurd només es poden salvar amb amor i amb poesia, que ofereixen l’equilibri necessari entre tota aquesta barbàrie”.
El llibre es va presentar ahir a la Biblioteca Andreu Nin de Barcelona, mentre que a Rubí es presentarà aquest divendres a les 19 hores a l’Espai de Llibres, Lectors al Tren.