Reclamen modificar el POUM perquè el 30% dels nous habitatges siguin protegits

Imagen noticia
Més de 300 persones es concentren per l’inici del judici als líders independentistes
13 de febrero de 2019
Això també és memòria històrica
15 de febrero de 2019

Reclamen modificar el POUM perquè el 30% dels nous habitatges siguin protegits

Imagen noticia

El Sindicat del Lloguer i la resta d’entitats socials que treballen en l’àmbit de l’habitatge han demanat al consistori que freni l’aprovació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per poder incloure-hi una modificació normativa. Es tracta d’un canvi per tal que, a partir de l’aprovació del POUM, les noves promocions d’habitatge destinin un 30% a habitatge protegit, tal com ja succeeix a Barcelona. «La moció es va aprovar per unanimitat al Ple de novembre, no entenem per què no s’ha inclòs en el POUM i no ens serveix l’excusa que és que volen aprovar-lo al Ple del febrer», ha explicat Laura Pérez, portaveu del Sindicat del Lloguer de Rubí.

El col·lectiu, que ha enviat un comunicat als mitjans de comunicació, ha demanat a tots els partits, especialment al govern municipal, que «siguin responsables i coherents amb les seves decisions i exigeixin i apliquin sobre la normativa urbanística els canvis necessaris per fer-la efectiva». A més, han demanat que se suspenguin les llicències fins a finalitzar el procés del canvi de normativa.

També ha explicat que existeix el precedent de l’Ajuntament de Barcelona i que, per tant, està demostrat que és possible i legal fer aquestes modificacions.

El Sindicat s’afegeix a la Mesa pel dret a l’habitatge
El Sindicat de Llogaters s’ha incorporat a la Mesa pel dret a l’habitatge a la darrera sessió d’aquest òrgan, que està integrat per Ajuntament, partits polítics i entitats que treballen en aquest àmbit. Per a la regidora de Serveis a les Persones, Marta García, «és important sumar veus en una qüestió tan vital com l’habitatge. És necessari comptar amb tothom per poder fer front a les noves necessitats i situacions que ens anem trobant.»

Durant la trobada, també es va formalitzar la revisió de les bases del Programa de captació d’habitatges privats buits al municipi per ser destinats a lloguer social. A partir d’ara, no hi haurà cap termini per als propietaris que vulguin presentar les seves sol·licituds i s’incrementa el preu de renda que Proursa pagarà als propietaris dels pisos cedits i es passa dels 7,5 euros/m² a 8,89 euros/m². El topall actual de 600 euros mensuals també desapareix. A més, s’amplia l’aportació de Proursa per a possibles reformes dels 12.000 euros fins als 18.000 euros.