Rubí celebra la Quinzena de les diversitats per combatre estereotips

la botiga al carrer
La Botiga al Carrer se celebrarà l’11 de juny després de dos anys sense fer-se
5 de mayo de 2022
miquel mas
Miquel Mas torna a l’Aula Cultural per mostrar ‘L’ànima de les coses’
6 de mayo de 2022

Rubí celebra la Quinzena de les diversitats per combatre estereotips

Redacció

L’Ajuntament de Rubí, a través del servei de Ciutadania, impulsa la Quinzena de les diversitats, una programació d’activitats que té com a objectiu combatre els estereotips i prejudicis i reivindicar la diversitat com un valor positiu i enriquidor. La proposta, que tindrà lloc entre el 10 i el 21 de maig, inclou espectacles, tallers i xerrades en diferents espais de la ciutat.

La Quinzena de les diversitats arrenca el 10 de maig amb un taller per aprendre com preparar un autèntic te marroquí (Centre Cívic del Pinar 17 h) i inclou l’acte de reconeixement als veïns i veïnes de Rubí procedents d’altres països que han completat el circuit formatiu sobre competències lingüístiques, culturals i laborals catalanes. La trobada de final de curs tindrà lloc el 18 de maig a les 17.30 h al pati de l’Ateneu.

El 21 de maig de 17 h a 19 h, a la plaça Nova Estació, es posarà en marxa ‘El tren contra els rumors i estereotips’, a càrrec de la Xarxa Antirumors. L’activitat està pensada com una gimcana, oberta a tothom, en què els participants pugen a un tren imaginari. Durant l’activitat hi haurà espectacle de balls i música tradicional de diferents països.

El programa també incorpora l’acte de cloenda del projecte Biblioteca Humana el 18 de maig de 10 h a 13 h, al pati de l’Ateneu. L’Ajuntament, en col·laboració amb la Fundació UniPau i la Diputació de Barcelona impulsen una Biblioteca Humana amb l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut La Serreta per treballar la diversitat i la no discriminació. La Biblioteca Humana és una biblioteca formada per persones, en lloc de llibres, que comparteixen les seves històries de vida i experiències amb els adolescents, amb la finalitat de desfer prejudicis i promoure la diversitat.

En clau educativa, durant tot el mes de maig, s’oferirà als centres educatius locals tallers amb l’objectiu de fer reflexionar l’alumnat sobre les causes i les conseqüències de la discriminació i les desigualtats i la riquesa de la diversitat.

Completen el programa un taller teòric i pràctic de drag, a càrrec del col·lectiu Kaipé (13 de maig a les 17.30 h, a l’Espai Jove Torre Bassas); un taller de teatre sobre els conflictes de convivència entre veïns i veïnes (17 de maig de 17.30 h a 19.30 h, a la Sala d’Exposicions de la Biblioteca Mestre Martí Tauler) i l’espectacle ‘Contes del món’ de les germanes Baldufa de la Cia. Tanaka Teatre, que es podrà veure els dies 10, 12, 17 i 19 en diferents espais públics de la ciutat. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES