Una biblioteca de persones per fomentar la diversitat i la no discriminació a La Serreta

horts
Una desena de dones a l’atur fan un curs d’horticultura
18 de mayo de 2021
premis sambori
Quatre rubinencs guanyen el Premi Sambori de narrativa escolar
18 de mayo de 2021

Una biblioteca de persones per fomentar la diversitat i la no discriminació a La Serreta

El projecte s’ha dut a terme en diverses sessions a l’institut La Serreta. / Localpres-Ajuntament

L’Ajuntament de Rubí, la Fundació UniPau i la Diputació de Barcelona impulsen el projecte Biblioteca Humana amb l’alumnat de 4t d’ESO de l’institut La Serreta per treballar la diversitat i la no discriminació. Es tracta d’una biblioteca formada per persones, en comptes de llibres, que comparteixen històries de vida i experiències amb els joves, amb la finalitat de desfer prejudicis i promoure la diversitat.

Durant tot el curs, els alumnes fan sessions sobre els drets humans dinamitzades per UniPau en el marc del programa de formació Teixint Xarxes. D’aquesta forma, els estudiants s’han entrevistat amb rubinencs que viuen o han viscut experiències de vida migrant, de diversitat funcional o, en general, que coneixen la discriminació. L’alumnat ha treballat amb cada testimoni en sessions prèvies a l’aula per configurar el catàleg de llibres humans amb les seves històries de vida.

L’acte de cloenda del projecte va ser el divendres passat a l’institut La Serreta, amb la presència del regidor de Ciutadania, Pau Navarro, el regidor d’Educació, Víctor García, la directora de l’institut, Laura Alegre, i la directora d’UniPau, Neus Sotomayor. Navarro ha explicat que “ha estat una experiència molt enriquidora i empàtica per l’alumnat, que els ha apropat a realitats que no són tan llunyanes i que han patit o pateixen persones que viuen a la ciutat”.