Rubí celebra l’acte institucional per commemorar la Segona República

HaBaWaBa 2022. Alevins-benjamins (002)
Bon paper del Club Natació Rubí en el Torneig Internacional HaBaWaBa
20 de abril de 2022
rubitv primavera pop accident
ERC força la celebració d’un Ple perquè el govern expliqui el dispositiu de seguretat del Primavera Pop
20 de abril de 2022

Rubí celebra l’acte institucional per commemorar la Segona República

Redacció

La ciutat ha commemorat aquest dimecres el 91è aniversari de la proclamació de la Segona República, una activitat que se celebra des de fa molts anys a Rubí i que per segon any consecutiu es fa de forma institucional. “Donem per consolidat l’acte institucional, tot i que aquest any ens amenaçava pluja i no hem pogut fer tot el que teníem previst. El més important és que estem aquí i hem volgut commemorar el Dia de la República”, ha explicat Ana M. Martínez, alcaldessa de Rubí.

En l’acte, estava prevista la participació d’una orquestra, però finalment s’ha suspès la seva actuació perquè es preveia mal temps. Finalment, no ha calgut obrir el paraïgues i l’acte ha consistit en l’ofrena floral al monòlit que hi ha a la plaça de la República. 

Primer ha fet l’ofrena una representació de l’Ajuntament, amb l’alcaldessa, regidors del PSC, En Comú Podem, ERC i l’AUP. Posteriorment, han fet la seva ofrena el PSC, ERC, En Comú Podem, Òmnium Rubí i l’Associació de la Gent Gran. Per finalitzar l’acte, tots els participants s’han fet una fotografia al monòlit. 

El 14 d’abril del 1931 es va proclamar a Espanya la Segona República, un període que va significar una obertura d’un país que estava socialment i cultural molt endarrerit respecte a la resta del continent. Iniciatives com la reforma agrària, el vot femení, les millores en l’educació o l’aprovació del divorci van suposar un important salt endavant pel conjunt de la població.

La Segona República va finalitzar l’abril de 1939, quan l’exèrcit lleial va ser finalment derrotat per les tropes insurrectes i es va imposar una dictadura que va durar fins al 1975.

Acte de reconeixement a Juan Martínez i Paqui Cruz dilluns al Castell

L’Ajuntament de Rubí i una comissió formada per familiars i amics de Juan Martínez han organitzat un homenatge de reconeixement als rubinencs Juan Martínez i Paqui Cruz. Tant Martínez com Cruz, que va morir fa uns mesos, han dedicat tota la seva vida a la defensa dels valors republicans i democràtics. L’acte serà el dilluns a les 18.30 h al Castell i servirà per presentar el llibre de memòries de Juan Martínez, titulat ‘70 años de lucha, coraje y compromiso’, editat per la Fundació Torre de Palau.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *