Rubí commemora el Dia dels Drets Humans amb diverses activitats de sensibilització

Imagen noticia
C’s vol repetir a la ciutat el triomf electoral que va obtenir el 2015
7 de diciembre de 2017
Imagen noticia
El Bòjum comença a prendre forma
12 de diciembre de 2017

Rubí commemora el Dia dels Drets Humans amb diverses activitats de sensibilització

Imagen noticia

Rubí celebra aquesta setmana de l’11 al 15 de desembre la Setmana dels Drets Humans amb una programació que intenta promoure la capacitat d’anàlisi crítica de la ciutadania, sensibilitzar sobre els drets humans com a eina de canvi i construcció d’una ciutat més habitable, i oferir recursos i alternatives socials més justes i sostenibles.

La Setmana dels Drets Humans arrenca aquest dilluns 11 de desembre a les 19 h, a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, amb la conferència La reivindicació dels drets humans de ciutadania: eina fonamental per a la construcció d’una ciutat més habitable, impartida per David Bondia, president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya. La xerrada s’emmarca en un conveni subscrit per la Síndica de Greuges de Rubí, Milagros Calleja, i els seus homòlegs de Sabadell, Mollet i Sant Cugat amb la companyia d’aigües Sorea per tal d’organitzar diverses activitats en commemoració del Dia Internacional dels Drets Humans. El mateix acord inclou la publicació de diversos fulletons on es tracten alguns dels temes més habituals a les consultes de les Sindicatures de Greuges locals.

Dins la Setmana dels Drets Humans, s’han programat també diverses sessions de contacontes sobre dones extraordinàries sota el títol Wangari Maathai. Aquestes tindran lloc el dimarts 12 de desembre a les 17 h a la plaça de Ca n’Oriol, el dijous 14 a les 17 h a la pista poliesportiva del parc de la Pau i la Natura, i el divendres 15 a les 17.30 h al Centre Cívic del Pinar La Cruïlla.

La commemoració també s’abordarà des de l’Espai Jove Torre Bassas, que ha organitzat per a l’ocasió un torneig de ping-pong pels drets humans. L’activitat tindrà lloc aquest dilluns 11 de desembre a partir de les 18 h a l’equipament juvenil. A més, els Punts d’Informació i Dinamització als Centres d’Educació Secundària (PIDCES) també tractaran aquests dies el tema a través de l’activitat La caixa dels drets, que porta als patis dels instituts la reflexió al voltant dels drets bàsics de les persones.

Per la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, sensibilitzar la ciutadania sobre els drets humans és important: “A vegades oblidem que, arreu del món, encara hi ha moltes persones que no tenen reconeguts els drets més essencials i que estan lluitant per aconseguir-los. Les activitats que hem preparat volen donar a conèixer a la ciutadania la importància i la necessitat que aquesta realitat canviï”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *