Rubí, contra la pròrroga de les concessions de les autopistes AP-2 i AP-7

Imagen noticia
El Ple aprova de manera definitiva el Pla local de residus 2019-2025
24 de julio de 2020
Imagen noticia
Una persona amb Covid-19 va assistir a classes de zumba i cycling del Duet Sports
28 de julio de 2020

Rubí, contra la pròrroga de les concessions de les autopistes AP-2 i AP-7

Imagen noticia

El plenari de l’Ajuntament de Rubí s’ha posicionat en contra de la pròrroga o ampliació de les concessions de les autopistes AP-2 i AP-7. Ha estat a partir d’una moció presentada pel grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) que ha rebut el suport de Ciutadans (Cs), Veïns per Rubí (VR) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), a més dels republicans, mentre que el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem Rubí (ECP) s’han abstingut.

El Govern espanyol ha autoritzat per decret llei que les empreses concessionàries de les autopistes puguin demanar a l’Estat una pròrroga en els contractes de concessió per compensar les pèrdues ocasionades per les mesures per frenar l’expansió de la pandèmia durant l’estat d’alarma.

En aquest sentit, el Ple ha acordat instar el Govern espanyol a no ampliar ni prorrogar, en cap cas, les concessions de l’AP-2 i l’AP-7, així com tampoc les tarifes i preus dels peatges d’aquestes dues vies al llarg de la concessió encara vigent fins a l’1 de setembre de 2021. El text també planteja instar el Govern espanyol a fer efectiu el rescat de les autopistes esmentades en el termini establert en les concessions vigents.