El Ple aprova de manera definitiva el Pla local de residus 2019-2025

Imagen noticia
Paraigües de colors omplen el carrer central de l’illa de vianants
22 de julio de 2020
Imagen noticia
El Ple demana resoldre de forma urgent la tramitació de les subvencions a entitats locals pendents del 2019
27 de julio de 2020

El Ple aprova de manera definitiva el Pla local de residus 2019-2025

Imagen noticia

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat de manera definitiva el Pla local de residus 2019-2025, un document que marca el full de ruta pel que fa a la prevenció i gestió dels residus municipals. El pla es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP), i les abstencions dels grups de l’oposició, que són Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Ciutadans-Partido de la Ciudadania (Cs), Veïns per Rubí (VR) i Alternativa d’Unitat Popular (AUP).

El regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, va explicar que el pla pretén complementar el servei i pilotar un canvi de model basat en la prevenció de residus -el millor residu és el que no es genera- la reutilització, la millora de la gestió i la participació i corresponsabilitat política. Medrano també va apuntar que inclourà la redacció d’una nova ordenances de residus, que serà una eina molt important, i la redacció d\’un nou plec de condicions per tenir un servei de residus adaptat al nou model, ja que el contracte de recollida de residus vigent, renovat a FCC aquest any, no està adaptat al pla.

Els grups de l’oposició van optar per l’abstenció i van fer algunes crítiques al govern. ?’scar Arnaiz, del grup d’ERC, considera que «fem tard», va demanar més detalls sobre els aspectes econòmics i va apuntar que el pla estava mancat d’ambició. Per a Roberto Martín, portaveu de Cs, també va manifestar els seus dubtes sobre el pressupost del pla, però va apuntar que «millor tenir un pla, que no tenir-ne».

Per a Toni García, de VR, el pla «arriba tard» i li falta ambició. A més García, també va apuntar «incoherències econòmiques» entre el pressupost municipal i la partida necessària per tirar endavant el pla, però també considera que és millor tenir-ne un que no. Finalment Betlem Cañizar, de l’AUP, va demanar al govern que es comenci a preparar el plec de clàusules de la licitació del servei de residus per no fer tard quan s’hagi de licitar de nou i poder ajustar el servei al pla per avançar en el canvi de model, com ara en la recollida porta a porta.